Main Content

PARÁDA: Barteková druhá v skeete v Nikózii, zdolala ju iba Britka Hillová

utorok, 15. marec 2022 16:02 | Autor: TASR

Danka Barteková
Danka Barteková | zdroj: TASR

Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Danka Barteková si vybojovala druhú priečku v skeete na podujatí Svetového pohára v brokových zbraniach v Nikózii. Vo finále bola nad jej sily iba víťazná Britka Amber Hillová.

Tridsaťsedemročná Barteková obsadila v trojdňovej kvalifikácii štvrtú pozíciu výkonom 116 bodov a v utorok sa najskôr predstavila v druhom semifinále. Postúpila z neho z prvého miesta, keď z tridsiatich výstrelov netrafila šesť "holubov", rovnako ako olympijská víťazka z Pekingu 2008 Talianka Chiara Cainerová. V štvorčlennom finále dominovala Hillová, ktorá triumfovala výkonom 34 bodov. Barteková zvládla boj s Američankou Austen Jewell Smithovou o striebro - z 36 výstrelov zasiahla presne 28 terčov. Cainerová skončila štvrtá.

Bronzová z OH 2012 Barteková dosiahla v Nikózii svoje jubilejné desiate pódiové umiestnenie v seriáli, ďalších päť medailových pozícií pridala vo svojej kariére na finálových podujatiach SP.

V cyperskej metropole dosiahla počas prebiehajúceho SP ďalšia Slovenka Zuzana Rehák Štefečeková prvenstvo v trape a spolu s Mariánom Kovačócym obsadili v mix trape tretiu priečku.

SP v brokových zbraniach v Nikózii

skeet žien - finále: 1. Amber Hillová (V. Brit.) 34, 2. Danka BARTEKOVÁ (SR) 28, 3. Austen Jewell Smithová (USA) 23, 4. Chiara Cainerová (Tal.) 13