Main Content

Veľký míľnik pre Benzemu. Stal sa najlepším francúzskym strelcom histórie

utorok, 15. marec 2022 11:02 | Autor: TASR

Karim Benzema
Karim Benzema | zdroj: TASR

Karim Benzema sa stal najlepším francúzskym strelcom histórie. Na pondelkovej výhre Realu Madrid na pôde Realu Mallorca 3:0 v La Lige sa podieľal dvoma gólmi, čím sa dostal na métu 413 presných zásahov v kariére a o dva prekonal doterajšieho rekordéra Thierryho Henryho. Záver zápasu mal však pre Benzemu aj trpkú príchuť, keďže musel z ihriska odkrívať a je otázne, či bude "bielemu baletu" k dispozícii v nedeľňajšom Clasicu proti Barcelone.

Menšie šrámy si pritom z duelu odniesli aj Rodrygo a Ferland Mendy. "V najbližších dňoch sa na to poriadne pozrieme. Nevyzerá to na príliš vážne veci. Rodrygo dostal silný úder, Mendy cítil niečo v svale a Karim sa necítil dobre po jednom výskoku. Uvidíme, či sa dajú dokopy do nedele," povedal tréner madridského klubu Carlo Ancelotti.

Benzemova absencia v šlágri na Santiago Bernabeu by bola pre Real veľká strata. Tridsaťštyriročný kanonier hrá v skvelej forme a v lige strelil v 24 dueloch už 22 gólov, pričom na ďalších 11 prihral. Vo všetkých súťažiach má bilanciu 33 duelov, 32 gólov a 13 asistencií.

V pondelok sa podieľal na všetkých góloch svojho klubu, keď najprv v 55. minúte prihral na otvárací zásah Viniciusovi Juniorovi, v 77. premenil penaltu a o päť minút neskôr uzavrel skóre stretnutia parádnou hlavičkou do pravého horného rohu po centri Marcela. Dostal sa tak na métu 413 gólov vo všetkých súťažiach i reprezentácii a o dva góly prekonal doterajšieho najlepšieho francúzskeho kanoniera Henryho, informovala agentúra AFP.

Real má vďaka štvrtému triumfu v sérii na čele tabuľky už desaťbodový náskok pred druhou Sevillou a 15-bodový pre Barcelonou, tá má však jeden zápas k dobru. "Máme náskok a to je v tejto fáze sezóny veľmi dobré. Myslím si, že v druhom polčase sme hrali výborne. Teraz sa musíme sústrediť na nedeľu a rozmýšľať, ako zvíťaziť," dodal Ancelotti.

Pri historickom zápise Benzemu bol aj slovenský reprezentant Martin Valjent, ktorý odohral na pozícii stopéra celý zápas. Jeho tím v ňom napriek výsledku nebol bez šance na úspech a v prvom polčase si dokonca vypracoval lepšie gólové príležitosti. Vedat Muriqi však v dobrej pozícii minul a Pablo Maffeo trafil do žrde. "Je to smola, pretože sme odohrali dobrý zápas," povedal krajný bek pre oficiálnu webstránku klubu. "Spravili sme veľa chýb. Je zlé, ak v prvom polčase proti Realu nevyužijete šance. Potom musíte minimalizovať chyby. Bol to zápas, v ktorom akoby súper nič nerobil a zrazu viedol o tri góly," uviedol tréner Luis García Plaza.

Jeho zverenci prehrali piaty duel za sebou a sú len dva body nad pásmom zostupu. Plaza však zatiaľ nevidí dôvod na paniku: "Zostáva ešte desať zápasov a my sme sebavedomí."