Main Content

VIDEO: Calgary s Ružičkom vyhralo. Slovák mal skvelú túto štatistiku

nedeľa, 13. marec 2022 09:20 | Autor: TASR

Calgary - Detroit
Calgary - Detroit | zdroj: Youtube

Calgary v zostave s Adamom Ružičkom zvíťazilo nad Detroitom 3:0. Ružička odohral necelých 12 minút, na brankára hostí vyslal jednu strelu.

Calgary v zostave s Adamom Ružičkom zvíťazilo nad Detroitom 3:0. Ružička odohral necelých 12 minút, na brankára hostí vyslal jednu strelu. Slovenský center bol mimoriadne úspešný na vhadzovaní, keď mal 78-percentnú úspešnosť.

Jacob Markström chytil 19 striel a zaznamenal už deviate čisté konto v sezóne, najviac zo všetkých brankárov. Pre porovnanie, Markström počas prvých jedenástich ročníkov v NHL vychytal osem shutoutov. “Je to tímová štatistika. Chalanov neustále povzbudzujem, nech hrajú tak ako doteraz. Je radosť byť brankárom tohto tímu,” povedal 32-ročný Švéd pre nhl.com. Góly “plameňov” strelili Elias Lindholm, Tyler Toffoli a Blake Coleman. Lindholm zaznamenal 30. gól v sezóne v 58. zápase. Je to najlepší výkon v drese Flames od sezóny 2007-08, kedy Jarome Iginla na 30 gólov potreboval len 42 zápasov. Obranca Red Wings Marc Staal odohral 1000. zápas v kariére. Tento míľnik pred ním dosiahli aj jeho bratia Eric (1293) a Jordan (1070). Staalovci sú prvým bratským triom v histórii NHL, ktorým sa to podarilo.

Edmonton zdolal na domácom ľade dvojnásobného obhajcu Stanley Cupu Tampu Bay 4:1. Dvomi peknými gólmi prispel k víťazstvu Oilers kapitán Connor McDavid, keď pri prvom vo veľkej rýchlosti obišiel Victora Hedmana a na 2:0 zvýšil presnou strelou do horného rohu Briana Elliotta počas presilovky. Leon Draisaitl a Kailer Yamamoto mali bilanciu 1+1, Mikko Koskinen chytil 30 striel. Jediný gól “bleskov” strelil obranca Zach Bogosian, Tampa Bay prehrala prvýkrát v sezóne tri zápasy za sebou. Slovenský obranca Lightning Erik Černák bol na ľade 21 minút a 10 sekúnd, pripísal si jednu strelu a zaznamenal dva hity.

NHL - výsledky:

Nashville - St. Louis 4:7, Carolina - Philadelphia 3:1, Boston - Arizona 3:2, Calgary - Detroit 3:0, Montreal - Seattle 3:4 pp a sn, New Jersey - Anaheim 2:1 pp a sn /TATAR 1+0 + rozh. nájazd/, Ottawa - Chicago 3:6, Dallas - New York Rangers 4:7, San Jose - Los Angeles 5:0, Edmonton - Tampa Bay 4:1