Main Content

Martinelliho výkony neostali nepovšimnuté. Dostal nomináciu do reprezentácie

piatok, 11. marec 2022 17:18 | Autor: TASR

Gabriel Martinelli
Gabriel Martinelli | zdroj: Instagram

Tréner brazílskej futbalovej reprezentácie Tite nominoval na záverečné kvalifikačné zápasy MS 2022 aj nováčika Gabriela Martinelliho. Útočník Arsenalu Londýn tak robí premiérovo spoločnosť napríklad Neymarovi z Paríža St. Germain, ktorý sa do výberu vracia opäť po troch zápasoch.

V nominácii nie sú viaceré opory ako Gabriel Jesus (Manchester City) či Roberto Firmino (FC Liverpool), ktorým Tite doprial voľno.

Brazília už má postup do Kataru dávno istý ako víťaz skupiny, v záverečných dueloch sa stretne s Čile na Maracene (24. marca), o päť dní nastúpi v Bolívii. Informovala agentúra AP.

Nominácia Brazílie:

Brankári: Alisson (FC Liverpool), Ederson (Manchester City), Weverton (Palmeiras)

Obrancovia: Danilo (Juventus Turín), Dani Alves (FC Barcelona), Alex Telles (Manchester United), Guilherme Arana (Atletico Mineiro), Thiago Silva (Chelsea Londýn), Eder Militao (Real Madrid), Marquinhos (Paríž Saint-Germain), Gabriel Magalhaes (Arsenal Londýn)

Stredopoliari: Casemiro (Real Madrid), Fabinho (FC Liverpool), Fred (Manchester United), Lucas Paqueta (Olympique Lyon), Arthur (Juventus Turín), Bruno Guimaraes (Newcastle United), Philippe Coutinho (Aston Villa)

Útočníci: Neymar (Paríž Saint-Germain), Richarlison (FC Everton), Vinicius Junior, Rodrygo (obaja Real Madrid), Gabriel Martinelli (Arsenal Londýn), Antony (Ajax Amsterdam), Raphinha (Leeds United)