Main Content

Prepíše tréner San Antonia tento týždeň históriu NBA?

utorok, 8. marec 2022 17:43 | Autor: TASR

Gregg Popovich
Gregg Popovich | zdroj: TASR

Basketbalisti San Antonia zdolali v noci na utorok v zámorskej NBA Los Angeles Lakers 117:110. Tréner domácich Spurs Gregg Popovich slávil 1335. víťazstvo v základnej časti a vyrovnal profiligový rekord Dona Nelsona. Päťnásobný šampión NBA Popovich bude mať šancu osamostatniť sa na čele historického poradia v noci na štvrtok, keď Spurs privítajú doma Toronto.

"Chýbala nám trpezlivosť, ale počas celého stretnutia sme dobre bránili. Vďaka tomu sme si podľa môjho názoru vypracovali vedenie," uviedol 73-ročný Popovich pre portál ESPN. "Poznáme ho, nemyslím si, že by sa zaujímal o nejaké čísla. Ani to nespomenul a pochybujem, že niečo spomenie po najbližšom víťazstve. Taký proste je," povedal Rakúšan Jakob Pöltl, autor 18 bodov.

Denver si poradil s Golden State 131:124, domáci Nikola Jokič zaznamenal triple double za 32 bodov, 15 doskokov a 13 asistencií. Triple double dosiahol v druhom zápase za sebou, celkovo ich má v tejto sezóne na konte už 18, čo je najviac v celej lige. Podľa súperovho trénera Stevea Kerra môže srbský basketbalista pomýšľať na obhajobu ocenenia pre najužitočnejšieho hráča súťaže: "Je neskutočný a opäť to ukázal. Ťahá aj spoluhráčov, ťažko sa proti nemu bráni, pretože nech hocičo vymyslíte, nájde na to odpoveď."