Main Content

Jaromír Jágr ukázal, že nie je len výborný hokejista, ale aj človek

sobota, 5. marec 2022 10:00 | Autor: Róbert Kalnický

Jaromír Jágr
Jaromír Jágr | zdroj: TASR

Jaromír Jágr pred pár dňami oslávil 50 rokov. Česká hokejová legenda nielenže stále aktíve brázdi ľady českej najvyššej súťaže, ale aj robí kroky, ktoré majú pomôcť ľudstvu.

V utorok sa odohrá zápas medzi jeho Kladnom a Spartou Praha. Pôvodne sa tento duel mal hrať v prechodnom domove Rytierov v Chomutove, no oba celky sa dohodli na presune do Prahy. Dôvod je prostý. V Česku sa riadia heslom: ,,Rivalita ide bokom, príď a pomôž."

Samotný zápas odštartuje o 17:20, no predzápasový ceremoniál vypukne už o 17:00. Všetky peniaze zo vstupného poputujú na pomoc ľudom a rodinám, ktorých z Ukrajiny vyhnala vojna. Počas zápasu bude viacero sprievodných akcií, ktoré majú taktiež jednotný cieľ: Pomoc Ukrajine.

„Moc si prajem, aby sa zápas konal v bohatej diváckej kulise so skvelou atmosférou, a aby šlo o kvalitní hokejový zápas, ktorý bude všetkých divákov baviť. Podstata je, aby sme si spoločne zápas užili, vybrali čo najväčšiu čiastku a pomohli,“ dodáva Jágr.

„Spoločná pomoc je motorom oboch klubov. Niekoľko akcií na podporu Ukrajiny sme už podnikli a máme v pláne ďalej pomáhať,“ hovorí generálna manažérka Sparty Barbora Snopková Haberová. „Rivalita pôjde v tomto zápase nabok. Chceme do našej domácej arény priviesť čo najviac fanúšikov, ktorí budú chcieť rovnako ako my pomáhať.“