Main Content

Slovensko prepísalo históriu: Naši hokejisti získali BRONZ!

sobota, 19. február 2022 15:50 | Autor: Róbert Kalnický

Slovenská hokejová reprezentácia
Slovenská hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

Slovensko má druhú medailu z olympijských hier! Naši hokejoví reprezentanti porazili Švédsko 4:0 a získali bronz!

Tretia tretina odštartovala v bojovnom tempe. V tretej minúte pálil veľmi dobre Jurčo, no jeho pokus bol tečovaný. O pár sekúnd si prvý zákrok pripísal Rybár. Následne v súboji pred bránou Brodin uderil päsťou Marinčina. Za svoj počin dostal dvojminútový trest. V presilovej hre mal obrovskú možnosť Slafkovský, no neuspel. Nasledovala bomba Gernáta, Johansson odolal.

V hre 5 na 5 sa opäť bojovalo o každý centimeter ľadu. Mierne navrch mal v týchto okamihoch náš súper. Obrovskú príležitosť mal Everberg, Rybár nás podržal. Nasledovalo naše prečíslenie 2 na 1, Hudáček však recept na Johanssona opäť nenašiel. 

V polovici tretej dvadsaťminútovky pálil Pudas. Rybár si jeho pokus našiel. Po obrovskej chybe Švédov na modrej čiare sa sám na Johanssona rútil Cehlárik - nedal. Šancu mal aj Regenda. Možnosť na opačnej strane mal aj Friberg. Opäť len do Rybára.

Ďalšiu našu príležitosť mal Cehlárik, z ľavého kruhu však trafil len Johanssona. 6 minút pred koncom pálil Hudáček, Johansson si jeho strelu našiel. Švédi mali následne výbornú šancu. Rybár však dokázal reagovať aj na tečovaný puk. Lapačkou Rybár kryl aj strelu Bengtssona. 

V 16. minúte bol sám medzi kruhmi Roman. V tutovke však minul bránu. Ďalšie naše možnosti mali aj Pospíšil či Hudáček, Švédi odolali. Strieľal aj Hrivík, ani on rozhodujúci gól nestrelil. Dve minúty pred koncom sme súpera zvierali v útočnom pásme. Švédi sa však odhodlali k hre bez brankára a JURAJ SLAFKOVSKÝ dosiahol 7. gól pod piatimi kruhmi.

Štvrtý gól do odkrytej brány strelil Pavol Regenda do prázdnej brány a definitívne rozhodol o našom triumfe.