Main Content

Mislav Rosandič: V tretej tretine sme ich mleli,...

piatok, 18. február 2022 10:38 | Autor: TASR

Mislav Rosandič
Mislav Rosandič | zdroj: TASR

Nevyšlo to ani na trinásty pokus a osemnásťročná séria tak pokračuje aj ďalej. Slovenskí hokejisti neprelomili fínske "prekliatie" ani na ZOH v Pekingu a po semifinálovej prehre 0:2 si zahrajú o bronz.

Vyrovnaný zápas rozhodla situácia zo 16. minúty, keď sa najlepší strelec "Suomi" na turnaji Sakari Manninen dostal k dorážke a prekonal Patrika Rybára. Ten v očakávaní, že fínsky útočník podvihne puk, vykopol betón, no Manninen zakončil po ľade. "On to chcel dvihnúť, išlo to po ľade... Taký je hokej, taký je šport, čo sa dá robiť. Celý čas sme prehrávali 0:1, druhý gól dostali do prázdnej bránky. Takto to bolí oveľa viac, ako keby sme prehrali 0:10," povedal pre TASR útočník Michal Krištof.

Jeho spoluhráči sa v ďalšom priebehu snažili nájsť cestu do fínskej siete, no cez výborne organizovanú obranu súpera sa presadzovali ťažko. Šance prišli, no chýbal aj kúsok šťastia, blafák Petra Cehlárika zastavila žŕdka, pas Juraja Slafkovského na Krištofa bol o čosi dlhší, ako mal byť. "Dve tretiny sme do nich búšili, bohužiaľ, neúspešne. Fíni celý zápas vynikajúco bránili stredné pásmo, my sme mali obrovský problém sa cez to prepracovať, nedostávali sme sa do toľkých šancí, ako sme chceli. Navyše súper mal výborného brankára," povzdychol si Martin Gernát.

Slováci vyhrali na strely aj v šiestom zápase na turnaji, i keď tesne 28:27, no na gól to nestačilo. "Nedali sme ten jeden gólik, ktorý sme potrebovali, aby sme sa odrazili a duel otočili. Fíni hrali takticky tak, ako sa tieto zápasy hrajú - na jeden gól. Mali sme optický tlak, v tretej tretine sme ich mleli. Do poslednej sekundy som veril, že ten gól dáme, že to zdramatizujeme, bohužiaľ..." povedal sklamaný obranca Mislav Rosandič.

Fíni opäť potvrdili, že to na Slovákov i na Slovensku vedia. Pod Tatrami vybojovali dva z troch titulov svetových šampiónov a piatkovým triumfom pripomenuli slovenským fanúšikom traumu spred dvanástich rokov vo Vancouveri, keď im z taniera uchmatli bronz. Zverenci Craiga Ramsayho však majú v Pekingu stále šancu na medailu a či už proti Švédom alebo hráčom Ruského olympijského výboru sa o ňu s plnou vervou pobijú. "Bolo by niečo neskutočné, keby sme získali na olympiáde medaily. Zajtra dáme do toho všetko a verím, že šťastie sa prikloní na našu stranu," dodal Slafkovský.