Main Content

PO 2. TRETINE: Už nemáme na čo čakať

piatok, 18. február 2022 05:56 | Autor: Róbert Kalnický

Patrik Rybár
Patrik Rybár | zdroj: TASR

Slovenská hokejová reprezentácia po druhej časti hry stále prehráva 0:1.

Druhú tretinu sme odštartovali aktívne. Prvý náznak príležitosti mal Cehlárik, Säteri odolal. Na opačnej strane pálil Vatanen. Nasledovala jedovka Ohtamaau. Obrovskú šancu v piatej minúte malo duo Slafkovský - Hrivík, ale ku gólu sme sa nedostali. Náš kapitán orazítkoval boku žrď fínskej brány.

Na opačnej strane z prečíslenia strieľal Pesonen, Rybár si puk našiel. Ďalšiu našu šancu mal Čajkovský, ale netrafil priestor medzi tromi žrďami. Neuspeli ani Slafkovský, Hrivík či Rosandič. V týchto okamihoch však patrila hra nášmu mužstvu. Ďalšie šance mali Regenda aj Kňažko.

V 9. minúte odišiel na trestnú lavicu za podrazenie Peter Čerešňák. Po 47 sekundách prišiel zbytočný útočný faul Regendu a Fínom sme dali príležitosť početnej výhody o dvoch hráčov. V hre o dvoch hráčov dvakrát pálil Manninen, ale neuspel. Hru v početnej nevýhode sme dokázali prežiť. 

V 16. minúte neskórovali Slafkovský ani Zuzin. Nasledovali strelecké pokusy Hrivíka, Pospíšila či Kelemena - Säteri si ich však našiel a pokryl. V šanci bol aj Takáč, opäť neúspešne.