Main Content

Analýza semifinálového zápasu: Fínsko sme tu už raz mali

štvrtok, 17. február 2022 12:43 | Autor: Róbert Kalnický

Libor Hudáček
Libor Hudáček | zdroj: TASR

Po 12 rokoch si slovenský fanúšik môže opäť vychutnať semifinálovú účasť Slovenska na olympijskom turnaji. Zverencov Craiga Ramsayho čaká Fínsko, ktorému v základnej skupine v úvodnom stretnutí turnaja podľahli vysoko 2:6. Pred úvodným buly prinášame podrobnú analýzu semifinálového zápasu.

POSLEDNÝ VZÁJOMNÝ ZÁPAS:

Slovensko - Fínsko 2:6 (1:3, 1:1, 0:2)

6. Slafkovský (Roman), 32. Slafkovský (Čerešňák, Regenda) - 11. Manninen (Hartikainen, Pokka), 15. Pesonen (Aaltonen, Filppula), 19. Aaltonen (Nattinen), 30. Manninen (Granlund, Lehtonen), 41. Manninen (Hartikainen), 55. Aaltonen (Ojamaki, Vatanen)

Ako všetci dobre vieme, našim jediným strelcom v stretnutí proti Suomi bol Juraj Slafkovský, ktorý strelil dva góly. Na opačnej strane dosiahol hattrick Manninen. Dva presné zásahy pridal Aaltonen a jeden gól strelil Pesonen. V stretnutí sme neboli horším tímom. Na kolená nás zrazila fínska efektivita a obrovské chyby v defenzíve. Súpera sme prestrieľali 33:30, pričom z prvých 5 pokusom Severanov sme inkasovali až trikrát. To sa zajtra ráno nesmie stať. 

Marko Daňo
Marko Daňo | zdroj: TASR

PRODUKTIVITA:

Sakari Manninen (3+3)

Teemu Hartikainen (2+4)

Juraj Slafkovský (5+0)

TMiro Aaltonen (3+1)

Marek Hrivík (2+2)

Peter Čerešňák (0+4)

Z oboch táborov sme vypichli trojicu najproduktívnejších hráčov. V kádri Suomi dominuje najmä duo Manninen - Hartikainen, ktoré má zhodne po 6 kanadských bodov. Na treťom mieste je Miro Aaltonen s bilanciou 3+1. Nesmieme však opomenúť ani štvorbodového Mikka Lehtonena či trojgólového Iira Pakarinena. V našom tábore je najproduktívnejším hráčom prekvapivo Juraj Slafkovský s piatimi gólmi. Sekundujú mu štvorbodový Marek Hrivík a Peter Čerešňák.

BRANKÁRI:

Harri Säteri: 3 zápasy, 95,4% úspešnosť zákrokov, 1,33 inkasovaného gólu na zápas

Patrik Rybár: 4 zápasy, 95,65% úspešnosť zákrokov, 1,05 inkasovaného gólu na zápas, 1 čisté konto

Brankársky súboj bude skutočne zaujímavý. Očakávame, že do bránkovísk sa proti sebe postavia Harri Säteri a Patrik Rybár. Obaja gólmani majú vyše 95-percentnú úspešnosť zákrokov a sú obrovskými oporami pre svoje reprezentácie.

CELKOVÁ BILANCIA NA OH:

Tím - V - VP - P - PP - Skóre

Fínsko - 3 - 1 - 0 - 0 - 18:7

Slovensko - 2 - 1 - 2 - 0 - 15:14

PREDIKCIA ŠPORT7.SK:

Budeme opäť veriť nášmu národnému tímu. Sme na víťaznej vlne. S Fínskom sme bez mála 18 rokov nevyhrali. Je na čase to zlomiť. Kedy inokedy, ak nie teraz? Hru proti Suomi sme si na tomto turnaji už vyskúšali, takže vieme čo od skúseného tímu môžeme očakávať. Myslíme si, že zverenci Craiga Ramsayho vybojujú triumf o dva góly. Posledný presný zásah pritom padne do prázdnej brány.

TIP NA STRELCA:

Peter Čerešňák

Možno týmto všetkých prekvapíme, no veríme Petrovi Čerešňákovi. Robustný obranca s výbornou strelou pod piatimi kruhmi tento rok ešte neskóroval. Teraz je čas to zlomiť. Veríme, že budeme dobrými prorokmi a urastenému pravákovi to do siete Fínska padne.