Main Content

Slovensko čaká predĺženie: Poďme vybojovať semifinále!

streda, 16. február 2022 06:43 | Autor: Róbert Kalnický

Patrik Rybár
Patrik Rybár | zdroj: TASR

Slovenský národný tím po tretej tretine remizuje s USA 2:2. Čaká nás predĺženie.

V prvej minúte tretej dvadsaťminútovky sme sa ubránili prvej presilovej hre Američanov v zápase. V druhej minúte sa do šance dostával Hudáček, ktorého rana bola zablokovaná. O pár okamihov neskôr sa do príležitosti dostal Brisson, ktorého Rybár vytlačil z ideálne streleckého priestoru.

V 4. minúte fauloval Gernát, ktorý hasil svoju chybu v obrannom pásme. V oslabení mal šancu Hrivík, no minul bránu, ktorú stráži Mann. Nasledovali však dve trestné minúty pre Patrika Rybára. V hre 5 na 3 pálili Miele, Knies aj Brisson, no naša brániaca trojica odolala. Ustáli sme aj hru v štvorici.

V 8 minúte pálil spoza obrancov Pospíšil. Mann si so šťastím jeho projektil našiel. V tej istej minúte napálil žrď Beniers. V 12. minúte sa medzi kruhy dostal Juraj Slafkovský. Náš najlepší strelec na turnaji však rozozvučal len konštrukciu americkej bránky. Ďalší pokus poslal na bránu Kňažko - Mann odolal.

Neujala sa ani delovka Zuzina. V nápore sa o strelecké pokusy pokúšali Slafkovský či Kňažko, opäť neúspešne. V 16. minúte fauloval Takáč. Šikovný útočník odišiel na trestnú lavicu za hru vysokou hokejkou. Američania však presilovú hru nevyužili. V Predposlednej minúte pálil Hudáček, ktorý svojou strelou získal buly v útočnom pásme.

Následne si Craig Ramsay vyžiadal oddychový čas. Nasledovala naša hra bez brankára. Absolútny vabank nám vyšiel a 44 sekúnd pred koncom vyrovnal Hrivík.