Main Content

PO 2. TRETINE: Tento zápas sa stále dá otočiť!

streda, 16. február 2022 05:55 | Autor: Róbert Kalnický

Samuel Takáč
Samuel Takáč | zdroj: TASR

Druhá dvadsaťminútovka priniesla gól v našej sieti. Prehrávame 1:2.

V úvode si vypracovala nápor naša štvrtá formácia. Slafkovský našiel spoza brány Regendu, ten ale pred brankárom USA neuspel. V 24. minúte dobre vystrelil Čajkovský, Mann je pokus udržal. Nápor nášho súpera sa nám v úvode druhej tretiny podarilo otupiť. Ďalšiu príležitosť mal Roman.

V 27. minúte z vrcholu kruhov strieľal Cehlárik, ani on však nepochodil. O dve minúty neskôr zasahoval aj Rybár. V čase 28:56 nás však Američania opäť prečíslili a Sam Hentges dostal puk až do našej bránky. Jednalo sa len o tretiu strelu USA v druhej tretine. Po inkasovanom góle súpera opäť zatlačil náš štvrtý útok. Slafkovského pokus sa však neujal.

Na nápor našej checking line nadviazala aj naša elitná formácia, opäť bezúspešne. Neskôr strieľal aj Hudáček, Mann kryl. V šanci bol aj Kelemen. Američania odolali. Následne sa však zrodilo prečíslenie 3 na 1 na opačnej strane. Rybár však pokryl Agostinovu strelu. V čase 34:35 odišli na trestnú lavicu Libor Hudáček a Matty Beniers. Obaja dostali dve minúty za sekanie.

V hre 4 na 4 mal tri strelecké pokusy od modrej Peter Čerešňák. Mann všetko pokryl. Šancu mal aj Slafkovský, ani on však puk neprepasíroval do siete. V čase 39:00 odišiel na trestnú lavicu Kňažko za vyhodenie puku mimo ľadovú plochu.