Main Content

Je dobojované: Slovensko postupuje do štvrťfinále!

utorok, 15. február 2022 06:46 | Autor: Róbert Kalnický

Slovenská hokejová reprezentácia
Slovenská hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

Slovenskí hokejisti to dokázali. V boji o štvrťfinále sme porazili Nemecko 4:0. Táto výhra znamená postup do štvrťfinále.

Tretiu tretinu otvoril streleckým pokusom Čerešňák, Niederberger však jeho ďalší pokus kryl. Ďalšiu strelu na nemeckú bránu posielal Čajkovský. Tretia bomba od modrej prišla od Marinčina, ani on však gól nestrelil. Nemci zbrane neskladali. Rohy vystrkovali Plachta i Kahun.

V 45. minúte sa do náznaku šance dostával Pfoederl. Nedovolene ho zastavil Gernát a ponúkol Nemcom presilovú hru. Náš súper nás v početnej výhode zatlačil, ale Rybár nás podržal. Po presilovej hre nápor Nemcov pokračoval. V 49. minúte sme však stále viedli 3:0.

Na začiatku poslednej desaťminútovky sa útočného faulu dopustil Kelemen. V oslabení sa do prečíslenia 2 na 1 dostali Hrivík s Cehlárikom, prvý menovaný však Niederbergera neprestrelil. Do väčších príležitostí sme nášho súpera nepustili. Počas hry 5 na 5 pálil Cehlárik, no trafil len betón brankára Nemecka. O chvíľu na to sa rútil sám na bránu aj Regenda - neúspešne.

V čase 53:59 odišiel na trestnú lavicu Bittner. V prieniku 2 na 1 sa neuspel Takáč. Krídelník prvého útoku mal aj ďalšiu príležitosť, ale ani teč nebol úspešný. Presilovú hru sme opäť nevyužili. 

Tri a pol minúty pred koncom náš súper odvolal brankár a začal hrať vabank. Ďalší pokus na našu bránu posielal Plachta, opäť neúspešne. V 58. minúte boli Nemci potrestaní. Do prázdnej brány sa presadil náš kapitán Marek Hrivík - 4:0. V záverečných sekundách vzplanuli vášne a Wolf zozadu napadol Libora Hudáčka. Presilovú sme už využiť nedokázali.