Main Content

PO 2. TRETINE: Tento zápas už nemôžeme stratiť!

utorok, 15. február 2022 05:54 | Autor: Róbert Kalnický

Peter Cehlárik
Peter Cehlárik | zdroj: TASR

Naši reprezentanti po druhej tretine vedú nad Nemeckom 3:0.

V úvodných sekundách sa hra prelievala zo strany na stranu. Šance mali Kahun aj Cehlárik. V čase 1:07 Nemci zle striedali a dali nám možnosť druhej presilovej hry v zápase. V nej mal náš najlepší strelecký pokus Čerešňák. V nasledujúcej ubojovanej pasáži sme videli viacero nepresností.

Hudáčkove strely sú však pre Niederbergera nepríjemné. Náš druhý center pálil v šiestej minúte. Jeho pokus opäť nemeckému gólmanovi vypadol. Na opačnej strane mal príležitosť Ehliz, ale ani on na dvakrát nepochodil. V 27. minúte mal obrovskú šancu Rieder, Rybára neprestrelil. V tom istom čase však Rosandič fauloval a poskytol Nemcom prvú hru v početnej výhode. O 18 sekúnd duo Regenda, Roman vybojovalo vylúčenie aj na druhej strane.

V hre 4 na 4 nás do dvojgólového trháku poslal Cehlárik, ktorý zakombinoval s Gernátom a strelou pomedzi betóny prepálil Niederbergera. V ďalšiu minútu sa presadil aj Michal Krištof. Slováci vyťažili z presilovkového tlaku. Asistenciu si pripísal Kňažko - 3:0. 

Trojgólové vedenie nás ukľudnilo a Nemcov sme tlačili čoraz viac. Nemci hrozili prakticky len z protiútokov. Prečíslenie 2 na 1 však fantasticky pokryl Rybár. O chvíľu na to pálil Čerešňák, opäť však neúspešne. Nás však teší, že v závere druhej dvadsaťminútovky sme nášho súpera prakticky k ničomu nepustili. Poslednú veľkú šancu mal Zuzin.