Main Content

Analýza súpera Slovenska: Nemecko - Zabudnúť na prípravný duel a vyhrať

pondelok, 14. február 2022 11:58 | Autor: Róbert Kalnický

Nemecká hokejová reprezentácia
Nemecká hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

Na slovenskú hokejovú reprezentáciu čaká štvrté vystúpenie pod piatimi kruhmi. V boji o štvrťfinále sa zverenci Craiga Ramsayho stretnú s Nemeckom, s ktorým odohrali aj prípravné stretnutie. V ňom podľahli súperovi pomerom 3:5. Teraz je však situácia iná. Ostrý duel sľubuje skvelé divadlo, po ktorom sa pre jeden tím olympijský turnaj skončí.

VZÁJOMNÉ ZÁPASY NA OH:

Predskupina OH Salt Lake City 2002: Slovensko - Nemecko 0:3

Zápas o 9. miesto Nagano 1998: Slovensko - Nemecko 2:4

Skupina o 5. - 8. miesto Lillehammer 1994: Slovensko - Nemecko 6:5 pp

Slovenská hokejová reprezentácia odohral v rámci olympijských súťaží s Nemeckom zatiaľ tri stretnutia. V nich je bilancia 1:2 v prospech nášho súpera. Už zajtra však na náš tím čaká obrovská výzva, v ktorej budú chcieť striebornému medailistovi z Pjongčangu vystaviť stopku.

POSLEDNÝ VZÁJOMNÝ ZÁPAS:

Nemecký pohár 2021: Nemecko - Slovensko 4:1

Zatiaľ naposledy sa naši reprezentanti stretli s výberom Nemeckom v novembri na Nemeckom turnaji. Domáca reprezentácia v tomto meraní síl zvíťazila 4:1. O góly Nemcov sa postupne postarali Pfoederl, Rieder, Bittner a znovu Rieder. Na našej strane kontroval jedine Samuel Buček. Premiéru v seniorskej reprezentácii si v tomto meraní síl odkrútil brankár Filip Belányi.

KTO JE V TÍME?

Brankári: Danny aus den Birken (EHC Mníchov), Felix Brückmann (Mannheim), Mathias Niederberger (Eisbären Berlín)

Obrancovia: Konrad Abeltshauser (EHC Mníchov), Dominik Bittner (Wolfsburg), Marcel Brandt (Straubing), Korbinian Holzer (Mannheim), Jonas Müller (Eisbären Berlín), Moritz Müller (Kolín nad Rýnem), Marco Nowak (Düsseldorf), Fabio Wagner (Ingolstadt)

Útočníci: Lean Bergmann, Nicolas Krämmer, Matthias Plachta, David Wolf (všetci Mannheim), Yasin Ehliz, Patrik Hager, Frederik Tiffels (všetci EHC Mníchov), Tom Kühnhackl, Stefan Loibl (obaja AIK Skelleftea), Marcel Noebels, Leonhard Pföderl (obaja Eisbären Berlín), Daniel Pietta (Ingolstadt), Dominik Kahun (Bern), Tobias Rieder (Växjö)

Sledovať sa oplatí najmä Tobiasa Riedera a Dominika Kahuna, ktorí ešte v uplynulom ročníku brázdili ľady kanadsko-americkej NHL. Do brány by sa mal postaviť skúsený Danny aus den Birken, ktorý Nemcov pred štyrmi rokmi doviedol k strieborným medailám. Do hry sa vracia aj Marco Nowak, ktorý v úvodnom stretnutí proti Kanade po nešetrnom zákroku mal podozrenie na otras mozgu. Väčšina tímu je z domácej najvyššej súťaže, takže sa dokonale poznajú.

Tobias Rieder
Tobias Rieder | zdroj: TASR

PREDIKCIA ŠPORT7.SK:

Veríme, že duel proti Lotyšsku pomohol našim reprezentantom správne nadstaviť mysle a v stretnutí proti Nemecku zvíťazíme. Očakávame tuhý boj, v ktorom budeme mať mierne navrch. Súpera prestrieľame a pripíšeme si triumf o dva góly.

TIP NA STRELCA:

Juraj Slafkovský