Main Content

Slovan suverénne vstúpil do jarnej časti. Senica odišla s debaklom

nedeľa, 13. február 2022 05:33 | Autor: TASR

Vladimír Weiss st., ŠK Slovan Bratislava
Vladimír Weiss st., ŠK Slovan Bratislava | zdroj: TASR

 Futbalisti majstrovského Slovana Bratislava deklasovali v sobotnom zápase 20. kola Fortuna ligy na Tehelnom Senicu 5:0. V tabuľke máju náskok 7 bodov pred Trnavou, ktorá v nedeľu privíta DAC Dunajská Streda.

ŠK Slovan Bratislava - FK Senica 5:0 (2:0)

Góly: 14. Mustafič, 36. Božikov, 55. Kankava, 76. Šaponjič, 90. Rabiu. Rozhodovali: Sedlák - Weiss, Košecký, ŽK: Kankava (Slovan), 2829 divákov.

Slovan: Chovan - Hrnčár, Kašia, Božikov (80. Abena), Vernon - Kankava, Mustafič (85. Holman)- Zmrhal (85. Rabiu), Weiss, Green (68. Šaponjič) - Mráz (68. Barseghjan)

Senica: Ravas – Oršula, Pavlík, Mayounga, Anaba - Totka (76. Duda), Ouattara (76. Masulovič) - Egy, Piroska (61. Repa), Witan (82. Buchel) - Niarchos (61. Jurdík)

Favorizovaní domáci začali náporom, Mráz sa ešte nepresadil, ale v 14. minúte už Slovan viedol. Strela Weissa sa od tyčky odrazila do pozície Mustafičovi, ktorý ju poslal do prázdnej brány. Vzápätí brankár Ravas vyrazil strelu Hrnčára. V 36. minúte išiel sám na brankára Zmrhal, nedal, ale o pár okamihov kapitán Božikov po rohu na bližšej žrdi zvýšil na 2:0. Na 3:0 mohol dať o ďalšie dve minúty Mráz, ale tesne minul.

V druhom polčase pokračovala herná dominancia domácich, hneď v úvode De Marco zahodil nemožné. V 55. minúte ale Slovan zúročil nápor, keď sa krásnou strelou z hranice šestnástky trafil do horného rohu bránky Kankava. "Belasí" pokračovali v kanonáde, debutujúci Šaponjič sa prezentoval gólom aj asistenciu, skóre spečatil Rabiu.