Main Content

Ako veľmi chýba slovenskej reprezentácii Róbert Lantoši?

sobota, 12. február 2022 09:00 | Autor: Róbert Kalnický

Róbert Lantoši
Róbert Lantoši | zdroj: TASR

Azda najväčším prekvapením v nominácii Craiga Ramsayho na olympijský turnaj je neúčasť Róberta Lantošiho. Účasť rýchlonohého krídelníka očakával asi každý slovenský fanúšik.

Meno 26-ročného odchovanca Prievidze však v záverečnom menoslove chýbala. A prvé dva zápasy ukázali, že to bola chyba. V Pekingu poskladal Craig Ramsay elitnú formáciu z tria Jurčo - Hrivík - Cehlárik, pričom už olympijská kvalifikácia naznačila, že Jurčo sa k tandemu Hrivík - Cehlárik nehodí.

Elitnej formácii chýba dynamika. Tú by dodal Lantoši. Jeho výborné korčuľovanie pomáhalo našej reprezentácii aj na nedávno skončenom svetovom šampionáte v Rige. Navyše, spojenie Lantoši - Hrivík - Cehlárik fungovalo. Šikovný pravák na majstrovstvách sveta odohral 8 stretnutí, v ktorých získal 6 kanadských bodov.

Ďalším faktorom, kde najviac cítiť absenciu Lantošiho je prechod do útočnej fázy. Ako sme už uviedli, Lantoši je fantastický korčuliar. Počas viacerých stretnutí reprezentácie dokázal zobrať zodpovednosť na seba a zaviezol puk v presilovej hre do útočného pásma. To je okamih, ktorý nášmu tímu na olympijskom turnaji chýba.