Main Content

Analýza súpera Slovenska: Lotyšsko - Tento súper by nám mohol vyhovovať

piatok, 11. február 2022 20:34 | Autor: Róbert Kalnický

Hráči Lotyšska
Hráči Lotyšska | zdroj: TASR

Slovenskí hokejisti majú na olympijskom turnaji zatiaľ dve prehry. Už v nedeľu ráno ich čaká posledný zápas v základnej skupine. Ich súperom bude reprezentácia Lotyšska. Nášho súpera si podrobne rozanalyzujeme v tomto článku.

VZÁJOMNÉ ZÁPASY NA OH:

Vancouver 2010: Slovensko - Lotyšsko 6:0

Turín 2006: Slovensko - Lotyšsko 6:3

S reprezentáciou Lotyšska sme sa pod piatimi kruhmi stretli v dvoch prípadoch. Oba razy sme nášmu súperovi dokázali streliť 6 gólov. Podobný scenár však v Pekingu neočakávame. Je pravdepodobné, že uvidíme vyrovnané stretnutie. V pamäti mnohých fanúšikov zostáva duel ako inak z Vancouveru. V ňom sme nášho súpera predčili výsledkom 6:0.

POSLEDNÝ VZÁJOMNÝ ZÁPAS:

Švajčiarsky pohár 2021: Lotyšsko - Slovensko 2:6

Naposledy sme sa s reprezentáciou Lotyšska stretli v decembri. Vtedy sme nášho súpera porazili vysoko 6:2. Góly na našej strane strieľali Baláž, Gernát, Regenda, Mucha, Varga a Kelemen. Budeme úprimní, vôbec by sme sa nehnevali, keby sme na tento zápas dokázali nadviazať aj v Pekingu.

KTO JE V TÍME?

Brankári: Ivars Punnenovs (Langnau/Švaj.), Janis Kalninš (Växjö/Švéd.), Kristers Gudlevskis (Brynäs/Švéd.)

Obrancovia: Oskars Cibulskis, Ralfs Freibergs, Kristaps Zile, Karlis Čukste, Patriks Ozols (všetci Dinamo Riga/KHL), Janis Jaks (Soči/KHL), Uvis Janis Balinskis (Litvínov/ČR), Arturs Kulda (Krefeld/Nem.)

Útočníci: Lauris Darzinš, Nikolajs Jelisejevs, Martins Karsums (všetci Dinamo Riga/KHL), Miks Indrašis, Rihards Bukarts (obaja Vladivostok/KHL), Rodrigo Abols (Örebro/Švéd.), Andris Džerinš (Linz/ICE HL), Oskars Batna (Jukurit/Fín.), Deniss Smirnovs (Ženeva/Švaj.), Renars Krastenbergs (Villach/ICE HL), Martins Dzierkals (Plzeň/ČR), Kaspars Daugavinš (Bern/Švaj.), Roberts Bukarts (Vítkovice/ČR), Ronald Keninš (Lausanne/Švaj.)

Na súpiske Lotyšska nájdeme mnoho ostrieľaných mien. Otázkou je, kto sa postaví medzi tri žrde. Vo svojich vystúpeniach totiž nesklamali ani Punnenovs ani Gudlevskis. V obrane sa oplatí zamerať na Janisa Jaksa a Kristapsa Zileho. Mladí a dobre korčuľujúci obrancovia môžu robiť v problémy. Ťažko povedať, koho by sme mohli vypichnúť v ofenzíve. Nájdeme tam mnoho ostrieľaných borcov, ktorí majú bohaté skúsenosti zo svetových turnajov. Mená ako Darzinš, Indrašis, Abols, Džerinš, Daugavinš či Keninš netreba nikomu predstavovať. Otázny je štart Darzinša, ktorý sa v stretnutí proti Fínom zranil.

Lotyšská hokejová reprezentácia
Lotyšská hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

PREDIKCIA ŠPORT7.SK:

Stále ostávame optimistami. Predošlé riadky prezradili, že na Lotyšov to vieme. Veríme, že výhru si pripíšeme aj v tomto prípade. Nemyslíme si, že dokážeme streliť gólov, avšak naša reprezentácia by si s Lotyšskom poradiť mala. Očakáva jednogólový rozdiel a málo gólov.

TIP NA STRELCA:

Nie je o čom, musíme skúsiť Juraja Slafkovského.