Main Content

Slovensko opäť prehralo: Aspoň, že máme Juraja Slafkovského

piatok, 11. február 2022 11:17 | Autor: Róbert Kalnický

Slovenská hokejová reprezentácia
Slovenská hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

Slovenská hokejová reprezentácia má za sebou druhé vystúpenie na olympijskom turnaji v Pekingu. Zverenci Craiga Ramsayho podľahli Švédsku 1:4.

V druhej tretine dostal trest na dve+dve minúty Pavol Regenda za hru vysokou hokejkou. V početne nevýhode sme paradoxne mali najväčšiu príležitosť my. Po krásnej prihrávke v prečíslení dvaja proti jednému však Krištof nedokázal skórovať. V 47. minúte nás dokázal podržať dvomi kvalitnými zákrokmi Rybár, ktorý kryl nielen strelu od modrej, ale aj jej dorážku.

V 50. minúte chyboval Jurčo v obrannom pásme, Rybár si však čisté konto udržal. Na začiatku 52. minúty sme dostali jednu z posledných šancí niečo s výsledkom zdramatizovať. Presilová hra však pre nás bola skôr utrpením. Žiadnu príležitosť sme si v nej nevypracovali a Tri korunky sa priblížili k triumfu.

V 58. minúte sa odhodlal Craig Ramsay k ráznemu kroku a odvolal Patrika Rybára. Powerplay však len ukázala, akým štýlom sa vyvíjalo celé stretnutie. Gólom do prázdnej brány upravil na 0:4 Klingberg. V 59. minúte ukázali naši mladí hráči skúsenejším kolegom, ako sa to robí. Nemec našiel Slafkovského - 1:4. V absolútnom závere sme skúsili opäť hru bez brankára, no stav sa nezmenil