Main Content

PO 2. TRETINE: Kedy sa Slovensko naučí hrať presilové hry?

piatok, 11. február 2022 10:30 | Autor: Róbert Kalnický

Peter Cehlárik
Peter Cehlárik | zdroj: TASR

Slovenskí hráči po druhej tretine prehrávajú so Švédmi stále 0:3.

Trénerský štáb sa odhodlal k zmene na brankárskom poste. Od úvodu druhej tretiny vystriedal Tomeka Rybár. Slováci sa snažili od úvodných sekúnd. V 2. minúte vybojoval presilovú hru pre náš tím Juraj Slafkovský. Na trestnú lavicu odišiel Nordström. Strely Čerešňáka či Cehlárika sa však neujali. Neskôr pálil aj Hudáček, opäť neúspešne.

Rybár si prvý zákrok pripísal v 4. minúte, keď pálil Bromé. V 27. minúte čelil náš gólman prečísleniu 2 na 1. Strelu Bengtssona dokázal pokryť. Najväčšiu slovenskú šancu mal v 28. minúte Marinčin, ktorého našiel Nemec, neskôr mali šance aj Cehlárik či Kňažko. V 30. minúte sme vybojovali ďalšiu presilovú hru. Dve Hudáčkove strely však Hellberg dokázal pokryť. Ďalšiu dobrú príležitosť mal aj Peter Zuzin, výborne však zachytal švédsky brankár.

Ďalšie pokusy mali Cehlárik, Hrivík či Jurčo, Hellberg však v svätyni Severanov čaroval. V 35. minúte zaujala strela Zuzina, po ktorej sa pred Hellbergom postrkovali Kelemen a Lennström. V závere druhej dvadsaťminútovky dostal 2 minúty Šimon Nemec. A avizovanej výhody Švédi rozpútali tlak, na ktorý v presilovej hre nenadviazali, pretože Wallmark dostal dvojminútový trest za sekanie.

V hre 4 na 4 mal najväčšiu príležitosť Tomáš Jurčo, ktorý v prečíslení dvaja na jedného nenašiel recept na Hellberga. S následnou dorážkou neuspel ani Hudáček. V 38. minúte sme dostali 37 sekúnd početnej výhody 4 na 3. Presilové hry však nie sú našou silnou stránkou, čo sa opäť potvrdilo.