Main Content

AKTUÁLNE: Zlepšený výkon zatiaľ nestačí, je po zápase?

piatok, 11. február 2022 09:39 | Autor: Róbert Kalnický

Slovenská hokejová reprezentácia
Slovenská hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

Misia Peking pokračuje. Slovenskí hokejisti po prvej tretine prehrávajú so Švédskom 0:3.

Zápas sme podobne ako včera odštartovali aktívne a prvú obrovskú príležitosť mal v tretej minúte Miloš Roman, jeho pokus z prvej však Hellberg kryl ľavým betónom. Prvý náročnejší zákrok si pripísal v 8. minúte aj Matej Tomek, keď čelil jedovke od Fantenberga.

O minútu neskôr sa do obrovskej šance po prihrávke Krištofa dostal Miloš Kelemen, no Hellberg o šťastím odolal. Na začiatku druhej polovice prvej tretiny mal ďalšiu našu obrovskú príležitosť Hrivík, no zoči-voči Hellbergovi nepochodil. V 12. minúte sa však presadil náš súper. Friberg krížne našiel Bengtssona, ktorý posunul puk na Nordströmovi, ktorý z kruhov do odkrytej brány skóroval.

Strelený gól Švédov nakopol. Do bránkoviska sa tlačil Lander, Tomek odolal. Hra sa prelievala zo strany na stranu. Ďalšiu zaujímavú príležitosť mal Bromé, no recept na Tomeka nenašiel. Neskôr to bekhendom skúšal Jurčo, ale ani on neuspel. V závere 17. minúty odišiel na trestnú lavicu Marek Hrivík. Po 14 sekundách ho nasledoval Rosandič, ktorý dostal dvojminútový trest za zdržovanie hry.

V početnej výhode o dvoch hráčov skóroval Lucas Wallmark, pre ktorého to bol tretí gól na turnaji. Švédi sa dostali do enormného tlaku a štyri sekundy pred záverečnou sirénou skóroval Friberg.