Main Content

Marek Hrivík kriticky: Nesústredenie a odídenie od detailov nás stálo zápas

štvrtok, 10. február 2022 16:05 | Autor: TASR

Marek Hrivík
Marek Hrivík | zdroj: TASR

Slovenskí hokejisti doplatili v úvodnom vystúpení na zimných olympijských hrách v Pekingu na individuálne chyby. I keď v úvode dostali Fínsko pod tlak a ujali sa vedenia, skúsenejší "Suomi" v druhej desaťminútovke potrestali nedôslednosť súpera, otočili na 3:1 a odvtedy držali opraty zápasu vo svojich rukách.

Zverenci trénera Craiga Ramsayho vyleteli na súpera a niekoľko minút mu nedovolili vystreliť na brankára Branislava Konráda. Na gól najmladšieho slovenského strelca v histórii ZOH Juraja Slafkovského však po chybe v obrane odpovedal Sakari Manninen, v presilovke pridal druhý Harri Pesonen a na 3:1 upravil Miro Aaltonen. "Mali sme dobré prvé striedanie, naša prvá päťka na nich dobre vybehla a trošku sa zatiahli, ale keď dali gól, dostali sa na koňa a potom sa to už viezlo celý zápas," zhodnotil najmladší strelec na turnajoch ZOH od roku 1984.

"Začali sme dobre, v útočnom pásme sme hrali dobrý hokej, no bohužiaľ viackrát sme prepadli a oni majú kvalitu na to, aby tie prečíslenia využili. Na tomto malom klzisku musíme hrať puky jednoduchšie, možno o mantinel a dostať ich tak do útočného pásma. Myslím si, že to rozhodlo zápas," uviedol Peter Cehlárik. So spoluhráčmi mali ideálnu šancu vyrovnať pri presilovke 5 na 3 za stavu 1:2, no nedokázali ju využiť a nepotrestali ani ďalšie tri vylúčenia Fínov.

"Tá dlhá presilovka nám príliš nevyšla, hral som dve minúty so zlomenou hokejkou a ani som o tom nevedel. Dnes nám chýbal detail v zakončení, mali sme šance, ale nedali sme z toho góly," uviedol Marek Hrivík.

Podľa kapitána slovenského výberu rozhodli o prehre zbytočné chyby, ktoré pramenili z nesústredenosti. "Súper bol veľmi silný, je to jeden z favoritov turnaja, no trochu sústredenia a odídenia od detailov nás dnes stálo zápas," povedal. "V úvode sme ukázali, že s nimi môžeme hrať, no potom sa niečo stalo. Začali sme vymýšľať a to sa nám vrátilo naspäť. Pokiaľ budeme hrať 60 minút to, čo chceme a čo si povieme pred zápasom, myslím si, že to bude lepšie," dodal.