Main Content

PO 2. TRETINE: Dosiahne Slafkovský na hattrick?

štvrtok, 10. február 2022 10:31 | Autor: Róbert Kalnický

Libor Hudáček
Libor Hudáček | zdroj: TASR

Slovenskí hokejisti po druhej dvadsaťminútovke stále prehrávajú o dva góly.

V tretej minúte mali prvú veľkú príležitosť Fíni, no Aaltonenon teč skončil tesne vedľa. Suomi mali prevahu, z ktorej však paradoxne vznikla naša presilová hra. Komarov narazil do Konráda a dostal dvojminútový trest za nedovolené bránenie. V nej mal našu najväčšiu príležitosť Kristián Pospíšil.

V 28. minúte nás podržal Branislav Konrád, keď zneškodnil prečíslenie 3 na 1. O minútu neskôr sa však sám na našu bránu rútil Manninen a zvýšil už na 1:4 v náš neprospech. V 31. minúte sa v dobrej pozícii medzi kruhmi ocitol Gernát, avšak Säteri odolal. O pár okamihov sa však opäť dokázal presadiť Juraj Slafkovský a znížil na 2:4.

Momentum sme však nedokázali využiť a v 33. minúte fauloval Tomáš Jurčo a odišiel na trestnú lavicu za podrazenie. V hre v oslabení dokázal pohroziť Cehlárik aj Krištof, avšak ani jeden z nich Säteriho neprekonal. Do väčších príležitostí sme počas hry v početnej výhode Suomi nepustili.

V 35. minúte v prečíslení 2 na 1 netrafil bránu Hrivík. V predposlednej minúte druhej tretiny zle rozohrával Čajkovský. Jeho krížnu prihrávku vystihol Leo Komarov, ktorý však recept na Konráda nenašiel. V posledných sekundách slovenskí hokejisti zavreli súpera, no Säteri kryl strely Jurča, Gernáta aj Čajkovského.