Main Content

AKTUÁLNE: Fíni vedú 3:1, na kolená nás zráža efektivita

štvrtok, 10. február 2022 09:41 | Autor: Róbert Kalnický

Juraj Slafkovský
Juraj Slafkovský | zdroj: TASR

Slovensko v prvom olympijskom stretnutí proti Fínsku po prvej tretine 1:3.

Prvú obrovskú príležitosť mal už po pol minúte Marek Hrivík, ktorý však sám pred brankárom Säterim zlyhal a bekhendom prestrelil. Nasledoval obrovský boj na oboch stranách a v štvrtej minúte nastrelením od modrej rozozvučal žrď našej brány Pesonen. V šiestej minúte sme sa ujali veď, keď naša štvrtá formácia zatlačila Fínov a Juraj Slafkovský pretlačil puk za gólmana Suomi.

V 11. minúte predviedol favorit stretnutia skvelú priamočiaru akciu a puk po osi Pokka - Hartikainen dostal do našej brány v samostatnom úniku Manninen. Mimochodom, išlo o prvú strelu Fínska na bránu. O dve minúty sa posadil na trestnú lavicu Marko Daňo. V poskytnutej presilovej hre najprv Lehtonen nastrelil opäť tyč, no následne Konráda prekonal po nádhernej akcii Pesonen.

Na opačnej strane sa vylučovalo v 16. minúte. Pakarinen dostal trest na dve minúty za sekanie. Po 7 sekundách sme dostali výhodu presilovej hry o dvoch hráčov, pretože Lindbohm vyhodil puk mimo ľadovú plochu. Presilovú hru 5 na 3 sme nedokázali využiť, čo Fíni dokázali potrestať. Z následného protiútoku zvýšil na 1:3 v náš neprospech Aaltonen.