Main Content

Satoranského si Portland nenechal. Čech v NBA opäť zmenil dres

štvrtok, 10. február 2022 09:51 | Autor: TASR

Tomáš Satoranský
Tomáš Satoranský | zdroj: TASR

Český basketbalista Tomáš Satoranský druhýkrát v priebehu dvoch dní zmenil dres v NBA. Portland ho v stredu vymenil do San Antonia, hoci iba deň predtým ho získal z New Orleansu.

Český rozohrávač sa po letnej výmene z Chicaga v New Orleanse neuchytil. Jeho priemer v sezóne sú 3 body, 2 asistencie a 2 doskoky. Po Novom roku presedel väčšinu duelov na lavičke. Pelicans ho vymenili v balíku s viacerými hráčmi, aby mohli získať hviezdneho krídelníka CJ McColluma. Jeho ďalšia výmena by mohla byť dobrým signálom, že San Antonio má o jeho služby úprimný záujem a umožní mu zabojovať o nový kontrakt. Satoranský bude v lete voľným hráčom.

Portland poslal preč aj ďalšieho hráča, ktorého získal v trejde za McColluma, rozohrávač Nickeil Alexander-Walker bude hrať za Utah. Portland sa chystá na prestavbu kádra a ako protihodnotu získal vo výmene troch klubov iba Joea Inglesa, ktorý je zranený do konca sezóny a jeho angažovaním si klub vytvorí priestor pod platovým stropom. Informáciu TASR spracovala z ESPN.