Main Content

Posila Vlkov Jozef Tibenský pred finále: Neprekvapí ma, ak Žilina vyhrá

utorok, 8. február 2022 09:55 | Autor: Jakub Vaverka

Jozef Tibenský
Jozef Tibenský | zdroj: Vlci Žilina

Čerstvou posilou hokejovej Žiliny je útočník Jozef Tibenský. Aj on má pomôcť Vlkom k návratu do Extraligy. Aktuálne sa v Žiline hovorí najmä o finále slovenského hokejového pohára. V ňom Vlci nastúpia proti Prešovčanom.

Tibenský by mal k Vlkom priniesť skúsenosti a kvalitu. V minulosti obliekal aj dres Detvy, ktorá sa pretransformovala na Prešov. „Úprimne, myslím si, že akokoľvek tento zápas skončí, tak na ňom treba hľadať pozitíva. Ten zápas ukáže veľmi veľa do budúcna, do play-off či do baráže. Pretože je to extraligista, ktorý má dobrého brankára, dobrých ofenzívnych hráčov. Myslím si, že preveria Vlkov do každého detailu a na tom zápase sa bude dať stavať. Respektíve, ten zápas ukáže silné aj slabšie stránky, na ktorých bude treba zapracovať – hlavne do baráže,“ povedal pre oficiálny web Vlci Žilina.

Poskytol aj pohľad na to, ako to dnes podľa neho v pohárovom finále, ktorá sa hrá paradoxne na ľade jedného z finalistov v Prešove, zvíťazí. „Extraligu stále sledujem. Prešovu sa teraz veľmi nedarí, ale... ťažko povedať. Myslím si, že budú rozhodovať detaily. Na oboch stranách budú kvalitní brankári aj ofenzívni hráči, čiže, sám som veľmi zvedavý, ako ten zápas dohadne. Ale vôbec by ma neprekvapilo, keby Žilina vyhrala. Pretože – dominancia v prvej lige je zjavná, chalani majú skúsenosti s extraligou a sú dosť šikovní na to, aby zdolali aj mančaft z extraligy. V takýchto momentoch dosť zahrá rolu oddanosť, obetavosť, srdce. Keď sa chalani nastavia, že chcú vyhrať, tak zdolajú každého, kto im príde do cesty,“ dodal pre klubový web Vlkov.