Main Content

USA bude v Pekingu veľmi silné: Na súpiske zámorského tímu by sa mohol nachádzať i Bobby Ryan

piatok, 10. december 2021 08:00 | Autor: Róbert Kalnický

americká hokejová reprezentácia
americká hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

V ďalšej časti rubriky súpisky tímov v Pekingu bez hráčov NHL budeme pokračovať ďalším tímom. V dnešnom článku si priblížime možnú podobu druhého zámorského tímu, teda USA. Američania pocestujú do Číny s jasným cieľom, ktorým bude zisk cenného kovu.

Brána:

Strauss Mann - Brandon Maxwell - Drew DeRidder

Jednotkou amerického výberu by sa mohol stať 23-ročný Strauss Mann. Tento gólman sa pred štartom ročníka 2021/2022 presťahoval do švédskeho tímu Skellefteå AIK, kde podáva slušné výkony. S 93-percentnou úspešnosťou zákrokov je skutočným lídrom svojho mužstva. O post dvojky by si to mali rozdať skúsený 30-ročný Brandon Maxwell, ktorý sa olympijských hier zúčastnil už v roku 2018, vtedy však do hry nezasiahol a mladý Drew DeRidder, ktorý aktuálne pôsobí na univerzite v Michigane, kde má fantastickú vyše 93-percentnú úspešnosť zákrokov.

Obrana:

Steven Kampfer - Matt Caito

Jordan Schmaltz - Ryan Gunderson

Luke Hughes - Nick Ebert

Nate Prosser

Defenzíva amerického tímu má skutočne zaujímavé zloženie. Elitný defenzívny pár tvorí produktívny obranca Kazane Steven Kampfer a pilier Leksandu Matt Caito. V druhej obrane nájdeme Jordana Schmaltza, obrancu fínskeho HIFK, v drese ktorého taktiež pravidelne boduje. Po boku Schmaltza bude stáť Ryan Gunderson, ktorý aktuálne pôsobí vo Fribourgu-Gotterón. Ako jediný obranca tohto výberu sa na OH predstavil už v roku 2018. V treťom obrannom páre by mohol nastupovať najmladší z klanu Hughesovcov. Pre 18-ročného Lukea by to bola skvelá skúsenosť pred naskočením do NHL. S ním bude hrať bývalý obranca Slovana Bratislava Nick Ebert. Ten aktuálne oblieka dres Örebra. Na post siedmeho obrancu by sme nominovali Natea Prossera, ktorý v tejto sezóne neodohral ešte ani jeden zápas.

Bobby Ryan
Bobby Ryan | zdroj: TASR

Útok:

Matt Beniers - Marc Arcobello - Bobby Ryan

Kenny Agostino - Andy Miele - Ryan Lasch

Jordan Schroeder - Brian O´Neill - Peter Mueller

Jeremy Bracco - Nick Shore - Reid Boucher

Ryan Stoa

V ofenzíve spojených štátov amerických by najväčšou hviezdou mal byť Bobby Ryan, ktorý nastúpi v prvom útoku po boku nemenej skúseného Marca Arcobella a mladíka Matta Beniersa. Arcobello si už OH vyskúšal v roku 2018, Beniers by si mohol premiérovo vyskúšať seniorskú reprezentáciu. V druhom útoku nájdem tandem z Nižného Novgorodu. Konkrétneho Andyho Mieleho a Kennyho Agostina. Spoluhráčom z ruského Torpeda doplní na krídle útočník Frölundy Ryan Lasch. Aj v tretej útočnej formácii nájdeme dvoch spoluhráčov z mužstva pôsobiaceho v KHL. Konkrétne sa jedná o forwardov Jokeritu Helsinki Jordana Schroedera a Briana O´Neilla. Tento tandem doplní snajper Komety Brno Peter Mueller. V chcecking line sa na pozícií stredného útočníka nachádza Nick Shore, teda bývalý hráč Dukly Trenčín. Na krídlach nájdeme subtílnych forwardov Jeremyho Bracca a Reida Bouchera. Práve títo dvaja hráči by v americkom výbere mali patriť k najrýchlejším hráčom. Na svoju príležitosť ako trinásty útočník bude čakať skúsený Ryan Stoa.