Main Content

Olympiáda bez hráčov NHL: Takto môže vyzerať ideálna kanadská súpiska v Pekingu

štvrtok, 30. december 2021 09:00 | Autor: Róbert Kalnický

Kanadská hokejová reprezentácia
Kanadská hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

Minulý týždeň hokejový svet obletela správa o neúčasti hráčov NHL na olympijských hrách. Tento ťah urobil výrazný škrt cez rozpočet manažérom reprezentácií, ktorí teraz musia skladať tímy len z hráčov, ktorí v najlepšej hokejovej lige sveta nemajú platnú zmluvu. V novej rubrike prinášame podoby zostáv, v akých môžeme tímy v Číne uvidieť. Začíname Kanadou.

Brána:

Devan Dubnyk - Eddie Pasquale - Justin Pogge

V bránkovisku nemusia mať Kanaďania takmer žiadny problém. Jednotkou výberu Javorového listu by mohol byť Devan Dubnyk, ktorý ešte do minulej sezóny pôsobil v NHL. V tejto sezóne má na konte zatiaľ dva štarty v AHL v mužstve Charlotte Checkers. Chrbát by skúsenému brankárovi mohol kryť Eddie Pasquale, ktorý je jednotkou Lokomotivu Jaroslavľ a pravidelne v KHL potvrdzuje svoje kvality. Na post trojky by sa hodil skúsený Justin Pogge, ktorý národný dres obliekol aj na nedávno skončenom Channel One Cupe.

Obrana:

Owen Power - Jason Demers

Mat Robinson - Eric Gelinas

Maxim Noreau - Chay Genoway

Cody Goloubef

Podobne ako pri brankároch, ani pri výbere obrancov by kanadský tréner nemusel mať problémy. Mimo NHL pôsobí mnoho kanadských zadákov, ktorí majú obrovské kvality. Do záverečnej nominácie by sa mohla pozrieť aj minuloročná jednotka draftu Owen Power, ktorý by vytvoril elitný obranný pár s Jasonom Demersom. V druhej obrane je zadák SKA Petrohrad Mat Robinson a bývalý obranca Slovana Bratislava Eric Gelinas. Status produktívnych obrancov by mali v kanadskom výbere spĺňať Maxim Noreau z ZSC Lions a Chay Genoway z Brynäs. Na post siedmeho obrancu by sme nominovali Codyho Goloubefa, ktorý nenaplnil potenciál a momentálne pôsobí len v AHL.

Connor Bedard
Connor Bedard | zdroj: TASR

Útok:

Corban Knight - Eric Staal - Shane Wright

Brendan Leipsic - Philippe Maillet - Connor Bedard

Jordan Weal - Ryan Spooner - Daniel Audette

Josh Ho-Sang - Tyler Graovac - Adam Tambelilini

Chris DiDomenico - David Desharnais

Aj ofenzíva Javorového listu vzbudzuje rešpekt. Elitnú formáciu by sme zložili z hviezdy Avangardu Omsk Corbana Knighta, centra Erica Staala, ktorý sa netají ambíciou návratu do NHL, no v tejto sezóne ešte nehral súťažný zápas a Shanea Wrighta, mladého forwarda, ktorý by sa tento rok mal stať draftovou jednotkou. V druhej lajne by sme spojili Brendana Leipsica a Philippeho Mailleta, teda dvoch spoluhráčov z Metallurgu Magnitogorsk. Na krídlo k týmto dvom skúseným útočníkom sme vybrali opäť mladíka, tentokrát len 16-ročného Connora Bedarda. V treťom útoku sa predstavia Jordan Weal z Kazane, Ryan Spooner z Avtomobilistu Jekaterinburg a Daniel Audette z Nižného Novgorodu. Všetci traja sú oporami svojich mužstiev a v KHL dokážu pravidelne bodovať. Do checking line sme zvolili trio Josh Ho-Sang - Tyler Graovac - Adam Tambellini. Prvý menovaný pôsobí v AHL v mužstve Toronta Marlies, druhý v Diname Minsk a tretí v Rögle. Hráči z tejto formácie majú skvelí potenciál niečo vymyslieť v útoku, no ich prednosti sú v defenzíve, keďže patria medzi najlepšie brániacich útočníkov v tomto kanadskom výbere. Na pozíciu čakateľov sme vybrali skúseného Chrisa DiDomenica a Davida Desharnaisa.