Main Content

Tuchel po strate bodov: Mali by sme tu sedieť a rozprávať sa o víťazstve 3:0

piatok, 17. december 2021 10:04 | Autor: TASR

Thomas Tuchel
Thomas Tuchel | zdroj: TASR

Londýn 17. decembra (TASR) - Futbalisti Chelsea si vo štvrtok opäť zhoršili vyhliadky na zisk titulu v anglickej Premier League. Na domácej pôde iba remizovali s Evertonom 1:1 v zápase 17. kola.

"Modrí" v uplynulých piatich dueloch trikrát nezabodovali naplno, keď dvakrát remizovali a raz prehrali. Prišli o líderskú pozíciu a od prvého Manchestru City majú odstup štyroch bodov. Proti Evertonu viedli po góle Masona Mounta v 70. min, no o štyri minúty neskôr zariadil remízu Jarrad Branthwaite. "Nie je jednoduché analyzovať našu súčasnú situáciu. Toto je divný výsledok. Mal by som väčšie obavy, ak by sme boli úplne mimo formy, inkasovali ako prví a nedokázali sa vrátiť do zápasu. Potom by sme aspoň vedeli, na čom pracovať," pripustil istú bezradnosť tréner Thomas Tuchel podľa AP.

Pre koronavírus a iné choroby nemohli v drese Chelsea nastúpiť zakončovatelia Romelu Lukaku, Timo Werner, Callum Hudson-Odoi ani Kai Havertz. "Mali by sme tu sedieť a rozprávať sa o víťazstve 3:0, ktoré by bolo úžasné vzhľadom na naše absencie. Nie je to tak, pretože nás o výhru pripravili naše chyby," odmietol výhovorky nemecký kouč, ktorý taktiež nemieni polemizovať o prípadnom odložení ďalších zápasov. "Neviem, aké sú pravidlá v lige a nezaujíma ma to. Mojou prácou je pripraviť tím. Na poludnie sa dozviem, kto môže hrať a vždy sa sústredím na chlapcov, ktorých mám k dispozícii."

Liverpoolu sa naopak podarilo vo štvrtok udržať na dohľad čela tabuľky, hoci doma proti Newcastlu musel otočiť duel z 0:1 na 3:1. Slovenského brankára Martina Dúbravku prekonali ešte do prestávky Diogo Jota a Mohamed Salah, v závere duelu pridal poistku výstavnou strelou z diaľky Trent Alexander-Arnold. "Čakal som asi päť rokov, kým mi vyšiel takýto zásah. Dal som nejaké góly zo šestnástky a po dorážkach, no konečne sa mi podarilo pekne rozvlniť sieť ranou pod brvno," tešil sa Alexander-Arnold. "The Reds" zvíťazili v šiestom stretnutí v sérii a sú druhí o bod za City.

Trénera Newcastlu nahneval vyrovnávajúci gól, ktorým v 21. min domáci odštartovali obrat. Dúbravka najprv zneškodnil Jotovu hlavičku, no Portugalčan dostal druhú šancu aj pre to, že na trávniku ležal Isaac Hayden. "Zápas sa otočil po situácii, ktorej nerozumiem. Neverím tomu, že rozhodca Mike Dean neprerušil hru. Isaac sa držal za hlavu a mali sme o dvoch hráčov menej," posťažoval sa Eddie Howe.