Main Content

Dánsko zažije v Pekingu olympijskú premiéru: Ako môže vyzerať súpiska Severanov?

utorok, 9. november 2021 08:00 | Autor: Róbert Kalnický

Dánska hokejová reprezentácia
Dánska hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

Rubrika o možných zostavách na olympijské hry pokračuje dnes ďalším dielom. Priblížime si podobu dánskeho tímu, ktorý sa predstaví v Pekingu v základnej skupine B spolu s Českom, Ruskom a Švajčiarskom.

V tejto spoločnosti budú Dáni patriť k outsiderom, no určite majú cieľ miešať kartami. Tréner Heinz Ehlers oznámil prvé tri mená, ktoré v drese severskej krajiny v Pekingu uvidíme. Sú nimi Oliver Bjorkstrad, Nikolaj Ehlers a Alexander True. Kto ďalší s nimi bude na súpiske Severanov?

BRÁNA:

Frederik Andersen, Sebastian Dahm, Mads Søgaard

Je jasné, že jednotkou dánskeho národného tímu bude gólman Caroliny Hurricanes Frederik Andersen, ktorý má životnú formu. Dvojkou by mal byť skúsený Sebastian Dahm a miestenku by si mohol vybojovať mladý Mads Søgaard pôsobiaci v AHL.

Frederik Andersen
Frederik Andersen | zdroj: TASR

OBRANA:

Philip Larsen - Jesper Jensen Aabo

Markus Lauridsen - Oliver Lauridsen

Oliver Larsen - Nicholas B. Jensen

Mattias Lasen

Defenzíva dánskeho tímu by mala byť vo veľmi podobnom zložení ako počas svetového šampionátu v Rige. Pribudnúť by mal len Philip Larsen, ktorý je v prebiehajúcom ročníku hráčom Salavatu Ufa. Vo výbere Heinza Ehlersa v defenzíve absentuje hokejista zo zámoria, no i tak je tam veľká kvalita.

ÚTOK:

Nikolai Ehlers - Lars Eller - Oliver Bjorkstrand

Nicklas Jensen - Peter Regin - Mikkel Bødker

Frederik Storm - Alexander True - Joachim Blichfeld

Morten Madsen - Frans Nielsen - Jonas Røndbjerg

Nicolai Meyer - Patrick Russel

Ťahúňmi ofenzívy dánskeho výberu budú jednoznačne prvé dva útoky. Najme zloženie elitnej formácie púta pozornosť. Eller, Ehlers aj Bjorkstrand pravidelne nastupujú v profilige. Sekundovať by im mali hráči ako Nick Jensen, Peter Regin či Mikkel Bødker, ktorí majú dostatok skúseností. O slovo sa hlásia aj mladíci True či Blichfeld, pre ktorých je Olympiáda ideálna možnosť zviditeľniť sa.