Main Content

Tuchel žartoval o kombinácii Haalanda, Lukakua a Lewandowskeho: Chceli sme ich všetkých

sobota, 14. august 2021 09:45 | Autor: Jakub Vaverka

Thomas Tuchel a Jorginho
Thomas Tuchel a Jorginho | zdroj: TASR

Tréner Chelsea Thomas Tuchel na tlačovej konferencii pred zápasom The Blues s Crystal Palace žartoval o situácii na prestupovom trhu.

Novinári sa nemeckého kouča spýtali, či sa Chelsea pokúšala okrem Romelua Lukakua získať aj Erlinga Brauta Haalanda z Borussie Dortmund. "Áno, chceli sme ich oboch a zároveň sme chceli Roberta Lewandowskeho, aby hral za nimi ako číslo 10," s úsmevom na tvári odpovedal tréner víťaza Ligy majstrov. "Nanešťastie, vedenie nepočúvalo a prišiel iba Romelu," glosoval.

Tlačová konferencia pokračovala v dobrej nálade, reč sa dostala aj na Lionela Messiho, ktorý sa dohodol s Tuchelovým ex-klubom, Parížom Saint-Germain. "Áno, premárnili sme veľa príležitostí. To je zároveň dôvod, prečo som teraz tak nešťastný a nechcem pokračovať ďalej," usmial sa. 

V závere už preladil do seriózneho tónu. " Nie! Mali sme vyhliadnutý určitý profil hráča a sme veľmi radi, že sme ho získali, aj čo sa mentálnej stránky týka. Chceli sme, aby nálada v tíme ostala taká, aká bola. Dobré nastavenie tímu nie je zaručené, preto je cenné, že ho máme. Vo futbale to býva rozhodujúce."