Main Content

PREMIER LEAGUE PREVIEW 2021/2022: United, Chelsea, City alebo Tottenham?

piatok, 13. august 2021 08:00 | Autor: Jakub Vaverka

Už dnes začína nová sezóna Premier League. Získa Manchester City ďalší titul, vráti sa na trón Manchester United alebo sa bude radovať jeden z klubov z Londýna? Poďme sa pozrieť na to, ako by to mohlo počas nasledujúcich mesiacov vyzerať na anglických trávnikoch.

Boj o záchranu

Martin Dúbravka
Martin Dúbravka | zdroj: TASR

Boj o záchranu môže zasiahnuť aj kluby, ktoré spomíname vyššie, pretože stačí výpadok formy, zranenia kľúčových hráčov a problémy sú na svete. Do boja o záchranu sa pred novým ročníkom počíta s nováčikmi, ako Brentford, tak aj Watford a Norwich, budú musieť drieť, aby nemali s udržaním sa medzi elitou problémy. Brentford by mohol ťažiť z eufórie, Watford a Norwich by sa mali poučiť z minulosti.

Nikdy sa nedá dopredu určiť, ako bude vyzerať Newcastle United, pretože The Magpies môžu pár mesiacov hrať o Európsku ligu a následne byť poslední. Potom je tu Brighton, ktorý sa úspešne zachránil už viackrát, ale pendlovať na hrane záchrany a zostupu sa taktiež nedá večne.

Nezabúdame ani na Burnley, pričom The Clarets vedia prekvapiť, ale štýl, ktorým sa prezentujú, už pomaly, ale isto ide do zabudnutia. Kto zostúpi sa teraz určiť nedá, ale ak by sme mali urobiť prognózu, tak by sme napísali, že dvaja nováčikovia sa s elitou rozlúčia.