Main Content

Peter Sagan bude po páde pokračovať na Tour de France, potvrdila Bora

pondelok, 28. jún 2021 21:19 | Autor: TASR

Peter Sagan, pád
Peter Sagan, pád | zdroj: TASR

Pontivy 28. júna (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan môže po páde v pondelkovej 3. etape pokračovať na Tour de France. Tím Bora-Hansgrohe na twitteri informoval, že trojnásobný majster sveta má hematóm a hlbokú odreninu na boku, ale mal by byť pripravený na utorňajšiu etapu. Austrálčan Caleb Ewan, ktorý bol v kolízii so Saganom, po páde na podujatí skončil.

Slovák mal šancu zabojovať o umiestnenie na pódiu, zo siedmej priečky sa v napínavom záverečnom špurte predral na priebežnú tretiu pozíciu. Po smoliarskej kolízii s topfavoritom etapy Ewanom, ktorý zavadil o zadné koleso víťazného Tima Merliera a stiahol so sebou aj Sagana, spadli obaja jazdci tesne pred cieľovou páskou na zem a niekoľko metrov sa šúchali po asfalte. Horšie dopadol Austrálčan, ktorý si zlomil pravú kľúčnu kosť. "Máme nepríjemnú novinku, Caleb musel odstúpiť z pretekov," napísal jeho tím Lotto Soudal na twitteri.

Etapu poznačili viaceré pády, ktorým sa nevyhli ašpiranti na boj o celkové prvenstvo Geraint Thomas (Ineos Grenadiers) a Primož Roglič (Jumbo-Visma) či ďalší špurtér Arnaud Demare (Groupama-FDJ). "Dnes už nechcem, aby sa môj syn stal profesionálnym cyklistom. Moja manželka ho nechce ani vidieť na bicykli. Už roky hovoríme o bezpečnosti a stále sme nenašli riešenia. Toto už nie je cyklistika, raz na to niekto doplatí životom," zúril športový riaditeľ Demareovho tímu Marc Madiot.