Main Content

Hokejisti z majstrovskej kampane Niké: Bolo pre nás cťou spolupracovať s Lašákom, je to veľký pohoďák!

utorok, 1. jún 2021 17:53 | Autor: Sport7 sk

Kampaň Niké s Jánom Lašákom
Kampaň Niké s Jánom Lašákom | zdroj: Niké

Stali sa súčasťou majstrovských spotov. Spoločnosť Niké počas majstrovstiev sveta v hokeji spustila veľkolepú kampaň. V úlohe tímového lídra sa na ľade predstavil majster sveta z Göteborgu v roku 2002 Ján Lašák. Okrem tradičnej tváre Niké, futbalového experta Laca Borbélyho, mu asistovali aj mladí hokejisti, ktorí si z natáčania odniesli nezabudnuteľné zážitky.

Daniel Guryča, Peter Kollár, Filip Klema a Miroslav Čech. To sú mená štyroch športovcov, ktorí účinkujú v majstrovskej kampani Niké. Ako uviedli, natáčanie v spoločnosti držiteľa zlatej medaily a brankárskej legendy Jána Lašáka, si nesmierne užili. Chalani sa poznajú od útleho detstva, kedy spolu hrávali hokej a možno aj to bol jeden z faktorov, vďaka ktorému vládla na pľaci doslova rodinná a uvoľnená atmosféra.

„Na natáčaní spotov bola veľká pohoda. Obskakovali nás maskérky a štáb. Vždy je výborné, keď práca baví,“ povedal Peter Kollár, ktorý sa narodil v New Yorku a okrem zámoria pôsobil aj v mládežníckych súťažiach vo Švédsku. Spoluprácu s Niké si pochvaľoval aj Daniel Guryča, pre ktorého bol takýto projekt výzvou.

„Bolo to veľmi náročné natáčanie, v živote som do seba nedostal toľko cukru a energetických nápojov, ale náramne sme si to s chalanmi užili. Hoci na konci sme sa už museli premáhať, aby sme boli stále koncentrovaní, počas celého dňa sme sa však bavili a všetko išlo prirodzene,“ prezradil Daniel, ktorý hrával za mládežnícke celky Ružinova a vyskúšal si aj univerzitnú ligu. „Na pľaci panovala skvelá nálada. Najvtipnejšie chvíľky s nami zažili určite páni zvukári, keďže po dvoch, troch hodinách človek aj zabudne, že nosí so sebou prístroj, ktorý vás nahráva celý deň,“ uviedol so smiechom Miro.

S Jánom Lašákom bola česť spolupracovať

Mladí hokejisti sa svorne zhodli na tom, že zahrať si po boku brankárskej legendy bol neopísateľný zážitok. Filip Klema, ktorý hrával hokej v Trnave, si veľmi pochvaľoval jeho uvoľnenú povahu a možnosť rozprávať sa s ním o hokeji alebo komentovať zápas, ktorý práve vtedy išiel v televízií. Pozitívnou spätnou väzbou nešetril ani Daniel: „S Janom Lašákom bola česť spolupracovať. Poznal som ho z klubu a je to skvelý chlapík do partie.  Počas natáčania sme sa veľmi nasmiali,“ uviedol a pridal sa aj Peter: „Chémia bola evidentná a viacero vecí, ktoré sme robili, boli spontánne. Jano je veľký pohoďák, porozprávali sme sa aj mimo natáčania, veď sme generácia, ktorá vyrastala na úspechoch „zlatých chlapcov“. Pamätám si, ako sme v detstve na ulici hrali hokej a vďaka Janovi ma to ťahalo do brány. Nakoniec som sa ale posunul do útoku, keďže ma lákalo dávať góly (smiech).“

Slovenská reprezentácia má veľké šance uspieť

Všetci štyria hokejisti vnímajú tohtoročné majstrovstvá sveta v hokeji veľmi pozitívne, obzvlášť čo sa týka slovenskej reprezentácie. Ocenili fakt, že priestor zažiariť a ukázať, čo v nich je, dostali mladé hokejové talenty. „Konečne máme mladých hráčov, ktorí majú takú úroveň, aby mohli reprezentovať Slovensko na majstrovstvách sveta. Veď už aj minulý šampionát sme mali celkom mladý káder. Myslím si, že môžeme prekvapiť predovšetkým hrou, ktorá sa mne veľmi páči. Určite budeme bojovať a uvidíme, kam to dotiahneme,“ povedal Filip Klema, ktorý polroka hral v Nórsku počas výmenného pobytu Erasmus dokonca v roku 2019 získal striebornú medailu na zimnej univerziáde. Podobný názor zdieľa aj Miroslav Čech: „Pre mňa je pozitívne, že konečne máme mužstvo, ktorý má vekový priemer nižší ako 25 rokov.“

Favoritmi sú Švédi a Rusi

Mladí hokejisti, ktorí v kampaňových spotoch Niké účinkujú ako zverenci Jána Lašáka, mali možnosť tipnúť si, ako dopadnú blížiace sa MS v hokeji.

Daniel Guryča tipuje na zisk zlatých medailí ruskú reprezentáciu.  

Peter Kollár si zas myslí, že prvenstvo vybojuje silná Kanada a porazí Rusko, ktoré skončí na druhom mieste.