Main Content

Hokejista Matyáš, ktorý získal grant z Fondu pre budúcnosť športu od Niké: ​​​​​​​„O osem rokov chcem hrať v NHL a streliť 400 gólov!“

piatok, 28. máj 2021 15:18 | Autor: Sport7 sk

Matyáš Laštiak
Matyáš Laštiak | zdroj: Niké

Fond pre budúcnosť športu, populárny projekt spoločnosti Niké, už takmer rok aktívne podporuje množstvo mladých športových talentov, ale i športové kluby či združenia. Nezabúda ani na slovenský hokej. Veď predsa v budúcnosti bude potrebné vystriedať našich hráčov, ktorí napríklad aj teraz, počas majstrovstiev sveta v hokeji v lotyšskej Rige, podávajú skvelé výkony.

Medzi nedávnymi odmenenými hokejistami z Fondu pre budúcnosť športu sa radí aj trinásťročný Matyáš Laštiak, ktorý sa tomuto obľúbenému športu venuje odmalička. Na podporu si ho vybral brankár hokejového klubu HC '05  Banská Bystrica Matej Gajan, jedna z tvárí aktuálneho spotu k tomuto projektu. „Vzhľadom na túto situáciu to majú mladí športovci pri tréningoch komplikované. Viem, že Matyáš cestuje na individuálne tréningy aj do vzdialeného Trenčína. Je to finančne náročné. Jeden výjazd stojí 200 eur, tak som mu chcel takýmto spôsobom pomôcť,“ povedal Matej.

„Matyáš bude určite potrebovať korčule, ale tým, že sa končí sezóna, tak ich kúpime až niekedy v polovici júla,“ uviedla Matyášová mamina Bohdana Laštiaková, ktorá je za podporu z Fondu veľmi vďačná.

Matyáš Laštiak
Matyáš Laštiak | zdroj: Niké

„Fond pre budúcnosť športu vnímam maximálne pozitívne. Podľa toho, čo viem, projekt vznikol počas druhej vlny pandémie, a teda v období, kedy množstvo rodičov prišlo o prácu. Patrím medzi nich aj ja. Nám podpora z Fondu veľmi pomohla a som rada, že sa vôbec takýto projekt zrealizoval, pretože štát podľa môjho názoru nepomáha dostatočne. Je to suma, ktorá Matyášovi pomôže na niekoľko mesiacov,“ dodala Bohdana.

 

Odmalička na ľade

Matyášova mama prezradila, že vášeň pre šport majú v rodine. „Môj otec bol hokejista, hrával za Spartu Praha. Manžel takisto hrával hokej profesionálne, napríklad aj v Kanade. Matyáš má dvoch starších súrodencov. Jeho brat bol brankár, teraz sa však už tomu tak nevenuje, má svoju rodinu. Dcéra robila päťboj v Bystrici, takže sme k športu viedli všetky deti. Matyáš hokej proste miluje,“ hovorí s nadšením hrdá mama.

Matyáš Laštiak
Matyáš Laštiak | zdroj: Niké

 

Snom je streliť 400 gólov

Bohdana na svojho syna prezradila milú skutočnosť. „Matyáš má na skrini pripnutý plagátik, na ktorý si napísal, že o osem rokov bude hrať v NHL a strelí 400 gólov, avšak v tomto prípade nenapísal za aké obdobie.“ (smiech)

Zapojte sa Fondu pre budúcnosť športu!

Ak aj vy patríte medzi odhodlaných športovcov, alebo máte mladé športové talenty vo svojom okolí, neváhajte a zapojte sa alebo zdieľajte možnosť získania štedrého grantu z Fondu pre budúcnosť športu od Niké. Stačí zaslať krátke video so štipkou originality na stránku https://nikefondsportu.sk. Možno sa práve vy alebo vaši známi stanete ďalšími odmenenými, ktorí majú našliapnuté stať sa nasledovníkmi svojich športových idolov. Veľa šťastia!

Fond pre budúcnosť športu
Fond pre budúcnosť športu | zdroj: Niké