Main Content

Rastie nám prvotriedny center? Milošovi Romanovi MS zatiaľ vychádzajú

utorok, 25. máj 2021 10:58 | Autor: Jakub Vaverka

Miloš Roman
Miloš Roman | zdroj: TASR

Jedným zo slovenských hokejistov, ktorý sa počas úvodných troch duelov našich chlapcov na MS v Rige prezentoval kvalitnými výkonmi, je aj útočník Miloš Roman. 21-ročný center sa evidentne hokejom baví. 

Miloš Roman, hráč, ktorého v roku 2018 draftovalo do NHL Calgary Flames v štvrtom kole z celkového 122.miesta, na svetovom šampionáte v Lotyšsku dokazuje, že mu mužský hokej chutí stále viac a viac. Okrem toho, že podáva spoľahlivé výkony na oboch stranách klziska, si pripísal v úvodných troch dueloch aj jeden kanadský bod za asistenciu.

Rodák z Kysuckého Nového Mesta sa stal v sezóne 2020/2021 šampiónom Česka s Třincom a fazónu, ktorú si priniesol z vyraďovacích bojov českej extraligy potvrdzuje aj v drese s dvojkrížom na hrudi. Či už to bolo proti Bielorusom, Britom alebo Rusom, svoje miesto v zostave si zastal na výbornú.

Miloš Roman
Miloš Roman | zdroj: TASR

Kanadský tréner slovenského výberu Craig Ramsay využíva služby tohto 21-ročného útočníka v tretej formácii, kde nastúpil proti Bielorusku a Veľkej Británii s Faškom-Rudášom a Studeničom, pričom proti Rusom Faška-Rudáša nahradil v tomto útoku Kelemen (práve jemu Roman prihral na gól).

Slovensko má dlhodobo problémy s pozíciou centra, pričom Miloš Roman dokazuje, že je prísľubom do súčasnosti aj do budúcnosti. Zatiaľ sa mu, rovnako ako jeho spoluhráčom, herne darí a pomaly, ale isto sa z neho stáva všestranný hráč. Rozhodne sa vám oplatí tohto útočníka sledovať aj v ďalšom pokračovaní MS 2021.