Main Content

Zostava Slovenska proti Rusku s viacerými zmenami!

pondelok, 24. máj 2021 14:54 | Autor: Martin Gregor

Zostava Slovenska
Zostava Slovenska | zdroj: TASR

Slovenská hokejová reprezentácia nastúpi v dnešnom zápase proti výberu Ruska s viacerými zmenami v zostave oproti súboju s Veľkou Britániou (2-1).

V bráne sa objaví Július Hudáček, pričom jeho náhradníkom bude Adam Húska. Ide o vynútenú zmenu, nakoľko Branislav Konrád sa zranil v predošlom súboji s Britmi.

V obrane nastúpia Rosandič s Gernátom, Ďaloga s Bučkom,Ivan s Gachulinecom a Jánošik s Kňažkom.

Najproduktívnejší prvý útok je bez zmien - Lantoši, Hrivík a Cehlárik. V druhej formácii sa  objavuje Holešinský pri Krištofovi a Pospíšilovi. Pavol Skalický, ktorý bol jej súčasťou bol premiestnený do štvrtého útoku po bok Líšku a centra Sukeľa. V tretej formácii je novic Kelemen s Romanom a Studeničom

„Keďže máme na programe dva zápasy za dva dni, príležitosť proti Rusom dostanú Kelemen a Holešinský, ktorých rovnako chceme vidieť v hre. Zo zostavy v útoku vypadli Slafkovský a Faško-Rudáš,“ vysvetlil zmeny v útoku asistent trénera Ramsayho Ján Pardavý. 

„Na poste obrancov nastúpia proti Rusom Bučko a Ivan. Chlapcom sme sa rozhodli dať šancu z dvoch dôvodov. Jednak chceme dať priestor všetkým a teraz sa naskytá príležitosť vidieť ich v konfrontácii s ašpirantom na titul, jednak preto, že Grman dostal v poslednom zápase ťažký hit, po ktorom sa necítil úplne komfortne," doplnil.

Zostava Slovenska na Rusko:

Hudáček (Húska) – Rosandič, Gernát, Ďaloga, Bučko, Ivan, Gachulinec, Jánošík, Kňažko – Lantoši, Hrivík, Cehlárik – Pospíšil, Krištof, Holešinský – Kelemen, Miloš Roman, Studenič – Liška, M. Sukeľ, Skalický.