Main Content

Hlasy zo slovenskej šatne po zápase Slovensko - Nemecko

pondelok, 26. apríl 2021 05:10 | Autor: TASR

Craig Ramsay
Craig Ramsay | zdroj: TASR

Piešťany 25. apríla (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti zvíťazili v nedeľu vo štvrtom zápase prípravy na MS v Rige nad Nemeckom 2:1. Prinášame vám reakcie hráčov, trénerov a GM reprezentácie Miroslava Šatana.

hlasy po zápase:

Craig Ramsay, tréner SR: "Sú fyzicky silní a dobrí na puku. Väčšinou hrajú silový hokej. Mali sme lepší štart ako v predchádzajúcom zápase, no máme problém dávať góly, i keď sme ich prestrieľali. V druhej tretine na nás vyštartovali, hrali tvrdšie a viac držali puk. Myslím, že to bolo prvýkrát, čo nás v tretine prestrieľali. Musíme posielať viac pukov na bránku, dať brankárovi šancu spraviť chybu a dávať góly z dorážok. Je pre nás veľmi ťažké skórovať. Čo sa týka presiloviek, musíme ich trénovať a zatiaľ sme na to nemali dostatok času. Verím, že sa to zlepší. Fominych má skutočný talent a je šikovný, cíti sa dobre v našom štýle hry, ukazuje svoju rýchlosť a zlepšil sa v osobných súbojoch. Holešinský tiež lietal po ľade. Je vidieť, že sa naši mladí hráči učia. Podržal nás aj brankár Konrád, ktorý predviedol niekoľko dôležitých zákrokov."

Andrej Kollár, útočník a strelec prvého gólu SR: "Je jedno, kto dal gól, dôležité je, že sme to vytiahli a udržali tento výsledok. Včera na nás vyleteli, zostali sme trošku zaskočení, no potom sme to dobehli. Dnes to bol už od začiatku taký vyrovnanejší zápas, dobre sme vykrývali priestor hlavne v strednom pásme a blokovali strely."

Adam Jánošík, obranca a kapitán SR: "Už od začiatku turnaja určili tréneri troch kapitánov a keďže Ďaloga dostal dnes voľno, tak som céčko dostal ja. Som za to veľmi rád, mať kapitánske céčko a ešte aj vyhrať je veľká pocta a som za to veľmi rád. Dá sa povedať, že už tu patrím medzi starších hráčov a je treba tých mladých chlapcov trochu usmerniť, tak ako pomáhali starší chalani aj nám. A je vidieť, že tí chlapci sa chcú učiť a to je to najdôležitejšie."

Miroslav Šatan, prezident SZĽH: "Do tohto bloku prípravy sme zobrali veľa mladých hráčov a myslím si, že nesklamali. Všetky výsledky boli tesné, dnes prišlo prvé víťazstvo v regulárnom čase, takže by som povedal, že to malo takú zlepšujúcu sa tendenciu a hráči hrali s pribúdajúcim časom lepšie a lepšie ten systém, ktorý tréneri nastavili. Máme s trénermi a s Otom Haščákom ťažké rozhodovanie o tom, ako obmeniť zostavu. Máme nejakých šesť hráčov, ktorí prídu do ďalšieho bloku, takže sa budeme musieť rozlúčiť so šiestimi hráčmi. Veľa mladých hráčov hralo veľmi dobre a zapísali sa aj do štatistík. Mňa asi najviac prekvapili obrancovia Bučko a Gachulinec, ktorí to zvládli veľmi dobre napriek tomu, že boli prvýkrát v reprezentácii. Môžem povedať, že zostávajú do ďalšieho bloku. Na ňom by sa mali objaviť už aj Hrivík, Cehlárik a Hudáček."