Main Content

Slováci zvládli reparát: Známky pre reprezentantov za zápas s Ruskom

streda, 31. marec 2021 09:40 | Autor: Filip Chudý

Slovenská futbalová reprezentácia
Slovenská futbalová reprezentácia | zdroj: TASR/Martin Baumann

Šance na postup do Kataru ožili, potešil však hlavne výkon. Hodnotenie slovenských futbalistov na stupnici 1 – 10.

Dušan Kuciak (7,5) – Jeden zo základných kameňov nášho víťazstva. Nemusel predviesť síce žiaden zákrok svetových kvalít, ale všetko riešil správne. Hlavičku Fernandesa skryl v „koši“, pričom v druhom polčase dobre vykrýval uhly a čítal hru. Pridal istotu vo vzdušných súbojoch a potrebné dirigovanie spoluhráčov.

Peter Pekarík (6) – Opäť to nebol ten Pekarík, ktorého je v zápase cítiť, ale aj nenápadným výkonom pomohol. Vyberal si správne priestory, v ktorých má byť predovšetkým z hľadiska defenzívy. Nebolo to síce bez chýb, ale prácu si odrobil.

Ľubomír Šatka (6) – Bolo z neho cítiť, že nemá zápasovú prax, preto hlavne rozohrávke veľa nedal a sústredil sa primárne na deštrukciu. Tú však až na jedno vážne zaváhanie, keď nechal voľne hlavičkovať Dzjubu, zvládal k spokojnosti.

Milan Škriniar (8) – Duel začal dobrou dlhou loptou na Koscelníka, no jeho hlavný vklad bol v defenzíve. Až na jeden moment vymazal z trávnika Dzjubu, ale pri inkasovanom góle ťažko mohol spraviť viac. Opäť sa ukázal ako líder a nadstavbou bol gól.

Tomáš Hubočan (7) Toto bol druh stretnutia, v ktorých sa ukážu jeho prednosti v defenzívnej práci. Hlavne v súbojovosti vynikal. Netreba však prehliadnuť, že dvakrát nebol na správnom mieste, to keď Fernandes najprv nebezpečne hlavičkoval a neskôr pri inkasovanom góle. Zaváhania však odčinil asistenciou na víťazný presný zásah.

Juraj Kucka (8)Zápas mu neuveriteľne chutil. Práve pri tomto štýle hry vyniknú všetky jeho silné stránky. Súperov ničil v súbojoch, získaval odrazené lopty a ešte mal aj priestor na ofenzívne nábehy. Pochvalu si zaslúži aj za otočenie ťažiska hry pred naším víťazným gólom.

Jakub Hromada (7) – Ideálne zapadol do systému, ktorý má v krvi. Predviedol dobré čítanie hry, agresivitu v súbojoch, získaval druhé lopty. Nebál sa ani hrať. Samozrejme, našli by sa aj chybičky. Veľmi vážne však prehovoriť do boja o základnú zostavu, a to v národnom drese iba debutoval.

Martin Koscelník (7) – Hneď nábehom v druhej minúte naznačil, o čom bude jeho práca. Lietal po čiare, zbytočne sa netlačil ako Rusnák do stredu, čím držal šírku ihriska. Zápas odjazdil. O niečo viac pomohol defenzívne ako ofenzíve, ale to bola aj jeho úloha. Keď však mohol, išiel nebojácne kolmo dopredu. Už na jeseň sme upozorňovali, že on je skôr krídelník a nie krajný obranca, čo sa teraz prakticky potvrdilo.

Ondrej Duda (7)Vedel podržať loptu, čím pomohol našej ofenzíve, ale chýbala od neho väčšia invencia. Nahradil to však bojovnosťou, keď nešetril krokom ani pri návrate do defenzívy. Vybíjal sa aj v osobných súbojoch, čo je cenné, lebo nie každý ofenzívny stredopoliar to robí.

Róbert Mak (8)Druhý zápas po sebe ho pochválime za veľmi dobre rozohrané štandardné situácie. Tentoraz si pripísal aj priamu asistenciu na gól Škriniara. A hoci to väčšinu času nebolo od neho pri ofenzívnej činnosti ideálne, všetko nahradil jedným geniálnym momentom, čím vystrieľal tri body.

Ivan Schranz (6,5) – Nedovolil súperovi pokojnú rozohrávku, keďže behal ako dostihový kôň na Veľkej pardubickej. Paradoxne ako útočník mal lepšie defenzívne štatistiky ako ofenzívne, to je však dôsledok práve jeho čiernej práce. Keby hneď v úvode premení aj šancu, má o stupeň vyššiu známku a bol by jeden z hlavných hrdinov večera.

Patrik Hrošovský (5,5)Tento zraz mu veľmi nevyšiel. Narušené sebavedomie spôsobilo, že ani proti Rusom nenachádzal vždy správne miesto v defenzívnej práci. Ak by bol v pohode, podľa nás by sme gól nedostali, lebo by proste nedovolil zakončenie z druhej vlny.

Michal Ďuriš, Lukáš Pauschek, David Strelec(bez známky)Ďuriš išiel na trávnik ako defenzívne krídlo, čo bola pozícia, ktorá mu sedela v prvej fáze Kozákovej éry. Jedno zaváhanie vzadu však teraz predviedol. Zvyšné dve striedania boli už len na zdržanie času.

Význam známok


Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon