Main Content

Cyklistika: Sagan si na Okolo Romandie udržal aj po dnešku žltý dres

štvrtok, 29. apríl 2010 20:45 | Autor: TASR

Slovenský cyklista Peter Sagan si udržal pozíciu lídra pretekov ProTour Okolo Romandie. Dvadsaťročný Žilinčan skončil v druhej etape v šprinte hlavnej skupiny na 5. mieste a aj naďalej celkovo vedie s náskokom 9 sekúnd pred Talianom Marcom Pinottim z tímu HTC-Columbia. Tretí je zatiaľ s rovnakým odstupom Francúz Jérémy Roy.

Víťazom štvrtkovej 2. etapy v okolí Fribourgu (171,8 km) sa stal britský šprintérsky expres Mark Cavendish. Skvelému špurtérovi výborne pripravili pozíciu jeho kolegovia z tímu HTC - Columbia. V koncovke napokon Cavendish zdolal Nemca Danila Honda a Robbieho Huntera.

Dvadsaťštyriročný cyklista vo štvrtok umlčal svojich kritikov, ktorým sa nepáčili jeho neúspešné výsledky v ostatných mesiacoch. "Môžem iba povedať, že som späť," skonštatoval šťastný víťaz a dodal: "Na svoju adresu som si musel prečítať a vypočuť veľa negatívnych vecí. Úvod do sezóny mi nevyšiel podľa predstáv."

Vo štvrtkovej etape výborne pracoval okrem HTC - Columbia aj Saganov tím Liquigas. Hneď v úvode totiž uniklo kvarteto Michail Ignatijev (Kaťuša), Denis Van Winden (Rabobank), Alan Pérez (Euskaltel-Euskadi) a Chad Beyer (BMC), ich náskok sa ustálil medzi 4 až 5 minútami. S blížiacim sa cieľom sa však zmenšoval a napokon ho pelotón aj zlikvidoval. V závere sa ešte niekoľkí cyklisti pokúsili o atak, pelotón ich však bez problémov pohltil.

Na pretekoch Okolo Romandie je v piatok na programe časovka na 23,4 km v Moudone.

Výsledky - cyklistické preteky Okolo Romandie:
2. etapa (Fribourg - Fribourg, 171,8 km): 1. Mark Cavendish (V. Brit.) Team HTC - Columbia 4:28:59 h, 2. Danilo Hondo (Nem.) Lampre-Farnese Vini, 3. Robert Hunter (JAR) Garmin - Transitions, 4. Luca Sebastien Haedo (Arg.) Team Saxo Bank, 5. Peter Sagan (SR) Liquigas-Doimo, 6. Koldo Fernandez De Larrea (Šp.) Euskaltel - Euskadi všetci čas ako víťaz

Poradie po 2. etape:
1. Peter Sagan (SR) Liquigas 9:24:28 h, 2. Marco Pinotti (Tal.) HTC - Columbia +9 s, 3. Jérémy Roy (Fr.) Francaise des Jeux +9, 4. Danilo Hondo (Nem.) Lampre-Farnese +11, 5. Michael Rogers (Austr.) HTC - Columbia +12, 6. Christophe Moreau (Fr.) Caisse d´Epargne +14