Main Content

HORÚCE: Čajkoviča vyhodili z reprezentácie, na MS do 20 rokov nebude!

piatok, 4. december 2020 20:34 | Autor: Martin Gregor

Maxim Čajkovič vyhodený z reprezentácie
Maxim Čajkovič vyhodený z reprezentácie | zdroj: TASR

Slovenský juniorský hokejový reprezentant Maxim Čajkovič si nezahrá na blížiacich sa majstrovstvách sveta do 20 rokov. Realizačný tím ho totiž vylúčil z mančaftu. 

Maxim Čajkovič mal patriť medzi najväčšie opory nášho tímu, nakoľko ide o hráča so skúsenosťami zo seniorského hokeja (v tejto sezóne oblieka dres Bratislava Capitals v IHL, kde nazbieral 9 bodov v 12 zápasoch) a taktiež hokejistu, ktorého v 3. kole draftovala organizácia šampióna NHL Tampa Bay Lightning. Svetový šampionát do 20 rokov však bude bez jeho účasti z dôvodu, že sa nešportovo správal počas prípravného zápasu medzi reprezentantmi pripravujúcimi sa na šampionát. 

„Celý realizačný tím sa jednohlasne uzniesol, že správanie Maxima Čajkoviča nekorešponduje s hodnotami, ktoré sú od predsezónneho obdobia nastavené trénermi a hráčmi vrátane neho. V piatkovom prípravnom zápase reprezentantov medzi sebou sa viackrát prezentoval neférovým a nešportovým správaním, ktoré vyvrcholilo tvrdými zákrokmi na spoluhráčov hrajúcich proti nemu výrazne za hranicou únosnosti. Realizačný tím sa zhodol, že takéto správanie hráčov nebude tolerovať. Maxima Čajkoviča preto vylúčil z prípravy na majstrovstvá sveta," uviedol v stanovisku k tejto situácii realizačný tím slovenskej reprezentácie, ktorej hlavným trénerom je Róbert Petrovický.

Čajkovič svoju chybu priznal a pre hockeyslovakia.sk uviedol: „Mrzí ma, čo sa stalo. Uvedomujem si, že moje správanie nebolo vhodné a nesiem zaň následky. Rozhodnutie realizačného tímu rešpektujem."