Main Content

Hodnotenie slovenských futbalistov po prehre v Česku: Lobotka bol omylom zostavy

štvrtok, 19. november 2020 11:53 | Autor: Filip Chudý

Česko - Slovensko
Česko - Slovensko | zdroj: TASR/Martin Baumann

V derby sme zaslúžene prehrali s Českom 2:0. Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Marek Rodák (7) – V úvode zápasu nás dvakrát zachránil pri šanciach Ondrášeka, ale len na chvíľu odvrátil v konečnom súčte neodvratné. Dostal dva góly, za ktoré však nemohol. Veľa práce potom už nemal, riešiť musel len niekoľko centrov. Opätovne mal nízku úspešnosť prihrávok.

Peter Pekarík (5,5) – Takmer polovica našich útokov bola vedená po pravej strane, čo je aj jeho zásluha. Mali sme ich však celkovo malý počet a neboli až tak nebezpečné. Výnimkou snáď bola len šanca Pekaríka, ktorú mal premeniť, hoci je obranca. Okrem našej prvej strely na bránu bol aj autorom prvého centra, smutné však je, že prišiel až v 22. minúte…

Norbert Gyömbér (3) – Neskoro dostupoval k ofenzívnym hráčom súpera, ktorí si vždy trochu odskočili a on na to nevedel zareagovať. Hlavne Ondrášek mu takto podkuroval, až nakoniec aj s pomocou Gyömbérovho teču skóroval. Neodvrátil dostatok lôpt a aj rozohrávku mohol mať lepšiu.

Milan Škriniar (5) – Miestami sa snažil brať na seba až príliš veľa, z čoho vyústila jedna vážna strata, ešteže ju súper nepotrestal. V úvode si pri rozohrávke zbytočne skomplikoval situáciu, následne sa pošmykol, zle rozohral, ale domáci ani to nevyužili. Odvrátil niekoľko lôpt, ale nebolo toho až tak veľa, ale najviac z našich obrancov.

Tomáš Hubočan (4,5) – Hneď v úvodných sekundách ho prebrúsili, ale zaťal zuby a zápas dohral. Bol autorom vôbec našej prvej strely, ktorá prišla až v 22. minúte a navyše ňou takmer prekopol štadión. Súper útočil hlavne po jeho strane, pričom niekoľko situácií nedokázal zastaviť. Ukážkovým bol druhý gól. Smerom dopredu ponúkol málo.

Stanislav Lobotka (2) – Najväčší omyl základnej zostavy. Vzhľadom na jeho výkonnosť v nej nemal čo robiť. Česi dokonale využili, že priestor pred našimi stopérmi bol počas Lobotkovej prítomnosti na trávniku prakticky permanentne nebránený. To, ako si nevšímal Černého pred druhým gólom, bola snáď posledná kvapka a Tarkovičovi sa otvoria oči. Úspešnosť prihrávok mal síce dobrú, ale to je nám nanič. Navyše aj tak nebol až tak v hre.

Albert Rusnák (2) – Že bol vôbec na ihrisku sme sa dozvedeli až v 61. minúte. Vtedy najprv konečne bol v nejakej dobrej akcii a priťukol loptu do šance Makovi. Následne išiel dole, pričom sa opäť hodí použiť slovo konečne. Nepriniesol do našej hry prakticky nič.

Juraj Kucka (6)Najviditeľnejší slovenský stredopoliar, hoci mohol a mal byť ešte viac na očiach. V 24. minúte vysunul Ďuriša, čo bol vôbec naša prvá kolmica v stretnutí. Neskôr vybojoval pri čiare loptu, čo vyústilo do šance Pekaríka. Dobre zakombinoval aj pred našou druhou väčšou šancou, ktorú zakončoval Mak. Bol teda pri všetkom nebezpečnom, čo sme vyprodukovali, lenže bolo toho mimoriadne málo.

Marek Hamšík (4)Jedna geniálna lopta na Maka a to je asi tak všetko. Treba to povedať na plné ústa, nepripravený Hamšík je iba obyčajný hráč padajúci do (pod)priemeru, ktorého by dokázali nahradiť aj iní, ktorí ani v nominácii neboli. Keďže nestíhal, stratil všetky svoje prednosti, ktoré z neho robia výnimočného hráča. Teda okrem prihrávky, tá sa dá robiť aj z miesta.

Róbert Mak (4)Ukázal toho smerom dopredu veľmi málo, ale aj tak to bolo oveľa viac ako ostatné naše krídla… Dával dobrú spätnú loptu na Kucku, keď prebehol na pravé krídlo. Výborne vysunul Pekaríka do šance a druhú našu väčšiu príležitosť zakončil sám strelou vedľa.

Michal Ďuriš (3)Robil čo mohol, ale nám nepomohol. Dostal asi len dve normálne lopty, ale nič s nimi nedokázal urobiť, práve naopak, horším manévrovaním to českým obrancom mimoriadne uľahčil. Snaha tam bola, chýbala kvalita v ofenzívnom prevedení, keď proste aj z minima urobí niečo, ako v Belfaste.

Patrik Hrošovský (5,5)Jeho príchod nám pomohol a priniesol aspoň nejaké oživenie. A to vďaka pohybu, pričom sa nebál hrať ani s loptou. Mal hrať od začiatku.

Tomáš Suslov (2)Nevyšli mu hneď prvé dotyky s loptou a potom sa to s ním viezlo. Veci robil zbrklo a lopty sa od neho odrážali. Vek nehrá rolu, ale iba výkony, pričom od hráča v seniorskej reprezentácii sa očakáva viac, a to aj pri debute.

Pavol Šafranko (4,5)Prezentoval sa hlavne bojovnosťou, dával obrancom súpera o sebe vedieť, ale herná kvalita absentovala. Dostal sa do jedného zakončenia, loptu však zle trafil.

Ján Greguš (4,5) – Nastúpil už vo fáze zápasu, keď sme hrali pomerne rezignovane. Kombinačne to síce bolo v poriadku, ale nadstavbu nepridal žiadnu, hoci v tom čase už aj bolo ťažko niečo ukázať.

Ivan Schranz(bez známky) – Na to že hral iba niečo cez desať minúť tak zopár vecí stihol a nebolo to úplne márne.

Význam známok


Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon