Main Content

Hlasy trénerov a hráčov po prehre Slovenska s Českom

štvrtok, 19. november 2020 06:09 | Autor: TASR

Hlasy po zápase Česko - Slovensko
Hlasy po zápase Česko - Slovensko | zdroj: TASR

Prinášame vám prehľad pozápasových reakcii hráčov a trénerov po súboji Česko - Slovensko v Lige národov, v ktorom sme prehrali 0-2, čím sme podčiarkli naše vypadnutie do nižšej divízie. 

hlasy po zápase (zdroj: RTVS):

Jaroslav Šilhavý, tréner ČR: "Bolo to ťažké, Slovensko považujem za silný tím so silnými individualitami. Vyhrali sme predchádzajúce zápasy, ale ani raz to nebolo jednoduché, aj dnes sme boli šťastnejší. Vedúci gól vždy pomôže, okrem toho sme mali v prvom polčase asi tri príležitosti. Slováci hrozili počas celého zápasu, chalani to v obrane zvládli veľmi dobre. Keď sme v druhom polčase pridali druhý gól, cítili sme, že to môže vyjsť."

Štefan Tarkovič, tréner SR: "Musím povedať, že sme nastúpili proti najkvalitnejšiemu súperovi v našej skupine. Bolo to v zápase poznať, nevstúpili sme doň dobre, chceli sme byť aktívnejší. Dopadlo to inkasovaným gólom zo štandardky, dokonca sme si potom vypracovali náznaky šancí, ale tie sa nám nepodarilo premeniť. Na konci musím povedať, že súper vyhral zaslúžene. Momentálne sme sa v konfrontácii s ČR nepresadili, ale to neznamená, že sa nemôžeme presadiť v budúcnosti."

Marek Hamšík, stredopoliar a kapitán SR: "Myslím si, že vyhral lepší tím. Česi pôsobili na ihrisku lepšie, mali viac šancí, boli nebezpečnejší, takže vyhrali zaslúžene. Určite sme chceli hrať lepšie, ako to bolo. Určite nás mrzí zostup do C-divízie, bolo to derby a opäť sme nedokázali zdolať Čechov. Novembrový zraz bol náročný, vyhrali sme dva z troch zápasov, musíme sa pozerať dopredu."

Michal Ďuriš, útočník SR: "Nezvládli sme zápas, veril som, že tu môžeme niečo uhrať a pretrhnúť neúspešnú sériu s Čechmi. Žiaľ, Česi boli o čosi lepší a my sme to nezvládli. Mali sme fázy, keď sme držali loptu, v predfinálnej fáze však boli Česi lepší."

Peter Pekarík, obranca SR: "Moja príležitosť ma veľmi mrzí, škoda, že som to nedával na zadnú žrď. Česi to výborne prečíslovali a dostávali nás do hlbokého bloku. Veľmi nám uškodil úvod zápasu, keď sme sa dostali pod obrovský tlak. Prišli aj naše šance, škoda, že nám to tam nepadlo."