Main Content

Bude odchod Bartomeua znamenať zotrvanie Messiho? (komentár)

streda, 4. november 2020 10:00 | Autor: Jakub Vaverka

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

José Maria Bartomeu minulý týždeň rezignoval na svoj post prezidenta FC Barcelona. Čo to bude znamenať pre Lionela Messiho? V lete bol totiž na spadnutie jeho odchod z metropoly Katalánska.

Komentár Jakuba Vaverku

Odchod Lionela Messiho z FC Barcelona bol v letnom prestupovom období skutočnou alternatívou. Kapitán klubu už mal toho vyše hlavy, s vedením Kataláncov nenašiel spoločnú reč a už nechcel byť súčasťou mechanizmu, ktorému šéfoval José Maria Bartomeu. Avšak, šéfovia Barcy mu odchod zamietli, nemohli si predsa dovoliť, že by ich najväčší klenot a najsilnejšia marketingová zbraň odišli. To by bolo ďalšou ranou do ich pomyselnej rakvi.

Messi nakoniec ostal, ale absolvoval veľký a otvorený rozhovor, v ktorom verejne povedal, čo si myslí o Bartomeuovi a jeho kolegoch myslí. Kapitán loď neopustil, ale dal jednoznačne najavo, aký je jeho vzťah k vtedajšiemu vedeniu klubu jeho srdca. Napätie sa stupňovalo aj po konci transferového okna, pričom keď socios - členovia klubu, vyjadrili Bartomeuovi nedôveru, vyzeralo to, že je šanca na zmenu.

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Minulý týždeň sa očakávané stalo skutočnosťou, viac ako 20 tisíc členov FC Barcelona bolo za to, aby José Maria Bartomeu so svojím riaditeľstvom skončil vo funkcii. Stalo sa. Bartomeu skončil na Camp Nou a na jar klub čakajú nové prezidentské voľby. Situácia bola tak kritická, že sa otvorene hovorí, že ktokoľvek príde po ňom, nebude vo funkcii taký zlý. To ukáže až samotný čas.

Nový prezident bude mať veľa úloh, ale jednu kľúčovú - udržať Lionela Messiho na Camp Nou. Messi svojho času povedal, že nemá dôvod Katalánsko opúšťať, pretože je to jeho domov. Po Bartomeuovom odchode je veľmi reálne, že už nebude mať v úmysle Blaugranas opustiť. Pre Barcu by bolo veľmi pozitívne, keby najlepší futbalista v histórii ostal v klube do konca svojej profesionálnej kariéry.

Teraz je to reálnejšie ako týždeň dozadu.