Main Content

Prestupové novinky (3.9): Ramos o Messim, Suarez, Tonali, van de Beek či De Gea

štvrtok, 3. september 2020 09:37 | Autor: Martin Gregor

Sergio Ramos
Sergio Ramos | zdroj: TASR

Leto prináša množstvo zaujímavých prestupových špekulácii a hoci kluby negatívne ovplyvnili ekonomické dopady pandémie koronavírusu, očakáva sa, že niekoľko zaujímavých prestupov sa určite ešte udeje. 

Ramos by bol rád, keby Messi zostal

Hrajúca legenda a kapitán Realu Madrid Sergio Ramos sa nechal počuť, že by bol veľmi rád, keby Messi napokon zostal v Barcelone. Chápe však jeho vôľu a právo sám sa rozhodnúť. ,,Lionel Messi si zaslúži právo rozhodnúť o svojej budúcnosti. Nie som si však úplne istý tým, či robí správne. Pre španielsky futbal, pre Barcelonu a pre nás, ktorí sa ho snažíme zastaviť, by bolo najlepšie, keby zostal.”

Sergio Ramos
Sergio Ramos | zdroj: TASR

Messiho postoj sa po včerajšku nezmenil

Vedenie Barcelony dúfalo, že včerajšie stretnutie otca Lionela Messiho, Jorgeho, s prezidentom klubu Josepom Mariom Bartomeuom, povedie k dohode o zotrvaní argentínskej hviezdy na Camp Nou. Doposiaľ medializované správy však hovoria o tom, že Messi je neoblomný a trvá na svojom odchode. Bol by rád, keby Barcelona pristúpila k férovej dohode o tom, že ho predá za cenu 108 miliónov libier (ktorú by podľa všetkého uhradil Manchester City). Postoj vedenia katalánskeho giganta je však taktiež nezmenený a jeho predaj rezolútne vylučuje.

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Red Devils predstavili hviezdnu posilu

Červení Diabli včera spečatili dlho očakávaný príchod holandského stredopoliara Donnyho van de Beeka. Hviezdny mladík hráč Ajaxu Amsterdam podpísal s Manchestrom United zmluvu na 5 rokov s opciou na ďalšiu sezónu. Podrobnosti sa dozviete tu

Donny van de Beek
Donny van de Beek | zdroj: Instagram

Juventus bojuje o služby Suareza

Prestup Luisa Suareza do Juventusu Turín naberá reálne kontúry. Podľa Gianlucu Di Marzia sa už Stará dáma dohodla s uruguajským kanonierom na podmienkach zmluvy. Ostáva teda dohodnúť sa s vedením Barcelony. Di Marzio tvrdí, že Juventus ponúka Kataláncom odkúpenie Uruguajčana formou viacerých bonusov splatných v priebehu rokov.

Luis Suarez
Luis Suarez | zdroj: TASR

Rýchle správy

Stopér Dinama Záhreb Josko Gbardiol, ktorého cena sa odhaduje okolo 20 miliónov eur, začal sledovať na Instagrame anglický klub Leeds United, čo naznačuje, že jeho avizovaný príchod k nováčikovi Premier League môže naberať reálne kontúry.

Podľa Gianlucu Di Marziu je AC Miláno blízko k spečateniu podpisu Tiemoueho Bakayoka z Chelsea FC. Rossoneri by ho mali podľa všetkého priviesť na San Siro formou ročného hosťovania.

Mimoriadne perspektívny brankár Dean Henderson, ktorý sa vrátil v 23 rokoch na Old Trafford, kde podpísal s Manchestrom United novú zmluvu, dal jasne najavo, že nechce u Red Devils plniť len pozíciu dvojky a vysedávať na striedačke. Média špekulujú, že by to mohlo znamenať odchod Davida de Geu.

Podľa portugalského Record neuspela BenficaLisabon v úsilí priviesť na ročné hosťovanie Mariana Diaza z Realu Madrid.

AS Rím obnovil rokovania s Manchestrom United v súvislosti so stopérom Chrisom Smallingom, ktorý v tíme Vlkov hosťoval v priebehu poslednej sezóny. Gianluca Di Marziu uviedol, že Rimania mu chcú ponúknuť trojročný kontrakt.

Prezident Brescie Massimo Cellino informoval, že Sandro Tonali podľa všetkého prestúpi do AC Miláno. Snahy Barcelony a Manchestru United o jeho podpísanie teda zrejme stroskotali.