Main Content

Messi akceptoval ponuku City, Bartomeuovi vraj hrozí väzenie!

streda, 2. september 2020 10:34 | Autor: Martin Gregor

Lionel Messi, Josep Maria Bartomeu, FC Barcelona
Lionel Messi, Josep Maria Bartomeu, FC Barcelona | zdroj: TASR

Správ o futbalovej budúcnosti Lionela Messhiho húfne pribúda. Prinášame vám ďalší prehľad TOP informácii, ktoré sprostredkovali zahraničné média za posledné dva dni.

Športový novinár Duncan Castles zo Sunday Times na Twitteri informoval, že Lionel Messi už akceptoval ponuku od City Football Group o 5-ročnej zmluve. V rámci nej by tri sezóny strávil v Manchestri City a následne by sa presunul do New York CityFC v zámorskej MLS. Podľa Castlesa by zároveň mal Messi dostať akciový podiel v spoločnosti City Football Group, čo by bolo preňho ďalším bonusom navyše.

So šokujúcou informáciou prišiel plátok Deportes Cuatro, ktorý tvrdí, že súčasný prezident FC Barcelona Josep Maria Bartomeu je viazaný k pozícii šéfa katalánskeho veľkoklubu aj z dôvodu, že po prípadnej rezignácii by mu hrozilo väzenie alebo povinnosť uhradiť z vlastných zdrojov klubové straty. Bartomeu mal podľa tohto zdroja totiž značný vplyv na tom, že sa FC Barcelona ocitla vo vážnych ekonomických problémoch a dobre si to uvedomuje.

Que Thi Jugues medzitým uverejnil správu, podľa ktorej je Messi znechutený z Bartomeua, pretože mu údajne klamal v súvislosti s Antoniem Griezmannom. Prezident FC Barcelona mal totiž Messimu v minulosti sľúbiť, že ho neangažuje. Argentínčan je zároveň sklamaný, že neurobil dostatok pre to, aby priviedol naspäť Neymara z Paríž St. Germain.

Periodikum El Larguero je ďalším v poradí, ktoré potvrdilo, že o Messiho služby sa zaujíma aj Juventus Turín, teda klub, v ktorom pôsobí Messiho najväčší rival Cristiano Ronaldo. Juventus je taktiež pomerne blízko k angažovaniu Luisa Suareza, čo by mohlo hrať do karát aj prípadnému príchodu Messiho.

Kandidát na budúceho prezidenta FC Barcelona Victor Font priznal, že pravdepodobnosť Messiho odchodu z Camp Nou je naozaj veľká. Tvrdí, že pretieklo už veľa vody a bude veľmi náročné dostať sa do stavu, kedy by sa mohol opäť postaviť most medzi klubom a Messim. ,,Vyzerá to tak, že na zmenu Messiho názoru je už neskoro. Avšak toto je najlepší klub na svete a urobíme všetko pre to, aby sme ho udržali,” vyjadril určitú nádej.

Podľa informácii portálu Goal.com Messi zatiaľ zostáva členom Whatsapp skupiny FC Barcelona, čo značí, že je stále v kontakte so svojimi spoluhráčmi z tímu Blaugranas.

Nuž a na záver jedna neoverená správa – tréner Manchestru City Pep Guardiola údajne dal Messimu priateľskú radu, že bude preňho najlepšie, ak zostane v Barcelone.