Main Content

Messi prosí Barcelonu, aby ho uvoľnili. Nechce s klubom vojnu

pondelok, 31. august 2020 08:56 | Autor: Martin Gregor

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Posledných 48 hodín prinieslo niekoľko ďalších dôležitých správ týkajúcich sa futbalovej budúcnosti Lionela Messiho. Prinášame vám prehľad toho najdôležitejšieho.

Začneme tým najpodstatnejším – vedenie La Ligy dalo za pravdu Barcelone a nie Messimu, pokiaľ ide o jeho klauzulu v zmluve o možnom odchode. Postoj španielskej ligy teda znie, že Messi nemá právo odísť z klubu bez toho, aby zaňho prípadný záujemca zaplatil aspoň 700 miliónov eur ako je uvedené v kontrakte s Blaugranas.

Faktom však naďalej zostáva aj to, že Messi trvá na svojom odchode. Potvrdil to aj tým, že sa nezúčastnil prvého predsezónneho stretnutia a ani povinného testovania na koronavírus. Messi sa jednoducho už necíti byť súčasťou klubu a je presvedčený, že podľa zmluvy môže odísť zadarmo. Reálnou hrozbou teda je aj súdny spor.

Novinár Alfredo Martínez na Twitteri uviedol: ,,Messi dvakrát pekným spôsobom požiadal vedenie klubu, aby mohol odísť v priateľskom duchu. Chce, aby mu Barcelona vyhovela. Nechce s klubom viesť súdny spor, pretože tento klub (Barcelonu) miluje.”

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Podľa španielskeho novinára Marcela Bechlera sa už Manchester City pripravuje, aby čo najlepšie zvládol Messiho prezentáciu po mediálnej stránke. Klub z Etihad Stadium si preto už dohodol podmienky s veľkou produkčnou spoločnosťou, ktorá by cely proces zastrešovala z marketingového uhlu. Bechler taktiež zopakoval, že Messi sa už necíti byť súčasťou tímu Blaugranas.

Španielsky denník Marca v nedeľu informoval, že Manchester City intenzívne pracuje na príprave lukratívneho kontraktu. Malo by ísť o zmluvu na 5 rokov s možnosťou, že posledné dva dohrá Messi v tíme New York City v MLS. Messi by zarobil za týchto päť rokov dokopy 750 miliónov eur. Každým rokom by putovalo na jeho účet 100 miliónov eur a zvyšných 250 miliónov eur by dostal ako bonus za podpis zmluvy s New York City. Marca však upozornila, že tento typ kontraktu by mohol byť problémový z pohľadu Finančného fair-play (FFP).

Portál Sports Illustrated informoval, že Manchester City sa pokúsi Barcelone za Messiho ponúknuť okrem financií aj troch hráčov. Nie je však špecifikované, o ktorých ide. Nemalo by však ísť o Gabriela Jesusa, o ktorého má Barcelona záujem ako náhradu za Luisa Suareza.