Main Content

Prestupové novinky (31.8.): Posilňovanie Manchestru United, sága Messi či sebavedomý Braithwaite

pondelok, 31. august 2020 08:56 | Autor: Martin Gregor

Donny van de Beek
Donny van de Beek | zdroj: TASR

Leto prináša množstvo zaujímavých prestupových špekulácii a hoci kluby negatívne ovplyvnili ekonomické dopady pandémie koronavírusu, očakáva sa, že niekoľko zaujímavých prestupov sa určite ešte udeje. 

Fabrizio Romano: Manchester United získal veľkú posilu z Ajaxu!

Rešpektovaný taliansky novinár Fabrizio Romano na Twitteri informoval, že Manchester United dosiahol s Ajaxom Amsterdam dohodu o prestupe stredopoliara Donnyho Van de Beeka. Informáciu následne potvrdil aj holandský novinár Mike Verweij, ktorý má úzke kontakty v zákulisí Ajaxu.  Podrobnosti sa dočítate v tomto článku.

Donny van de Beek
Donny van de Beek | zdroj: TASR

Douglas Costa je k dispozícii Manchestru United

Juventus Turín podľa informácii Calcio Mercato ponúka Manchestru United služby Douglasa Costu a ak má klub z Old Trafford stále záujem o jeho služby, majú dostatočný priestor, aby sa dohodli na prestupovej čiastke. 29-ročný Brazílčan je spájaný s Manchestrom United už dlhšiu dobu, no jeho súčasná pozícia v tíme Starej dámy sa výrazne zhoršila najmä po návrate Dejana Kulusevskeho z hosťovania v Parme.

Douglas Costa
Douglas Costa | zdroj: TASR

Messi prosí Barcelonu, aby ho uvoľnili. Nechce s klubom vojnu

Posledných 48 hodín prinieslo niekoľko ďalších dôležitých správ týkajúcich sa futbalovej budúcnosti Lionela Messiho. V tomto článku sme vám priniesli prehľad toho najdôležitejšieho skrz Messiho postoj ku klubu, rozhodnutie vedenia La Ligy, marketingových plánoch Manchestru City či lukratívnej zmluvy, ktorá sa preňho pripravuje.

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Vidal o možnosti prestupu do Juventusu

Arturo Vidal reagoval na špekulácie, podľa ktorých by mohol prestúpiť do Juventusu Turín. ,,Milujem Barcelonu, avšak uvidíme, čo sa stane. Ak budem musieť odísť, tak odídem. Ak ma zavolá Pirlo, budem veľmi šťastný, pretože sme spolu vyhrali štyri tituly. Jeho pozícia v Juventuse je obdivuhodná,” uviedol čilský stredopoliar.

Arturo Vidal
Arturo Vidal | zdroj: FC Barcelona Instagram

Rýchle správy

Dánsky útočník MartinBraithwaite je známy svojim veľkým sebavedomím. Napriek tomu, že sa špekuluje o jeho možnom odchode z Barcelony, kde s jeho službami nepanuje príliš veľká spokojnosť, totiž vraj požiadal vedenie Barcelony o pridelenie čísla 10, ak Messi opustí Camp Nou.

Barcelona by podľa Sports Illustrared rada priviedla z Manchestru City brazílskeho útočníka Gabriela Jesusa. Ten by vraj bol pre Kataláncov ideálnou náhradou za Luisa Suareza, u ktorého sa očakáva jeho odchod z Katalánska.