Main Content

Prestupové novinky (25.8.): Veľké posily do Chelsea, Messi, Suarez či Havertz

utorok, 25. august 2020 08:44 | Autor: Martin Gregor

Frank Lampard
Frank Lampard | zdroj: TASR

Leto prináša množstvo zaujímavých prestupových špekulácii a hoci kluby negatívne ovplyvnili ekonomické dopady pandémie koronavírusu, očakáva sa, že niekoľko zaujímavých prestupov sa určite ešte udeje. 

Inter a Manchester City vstupujú do boja o služby Lionela Messiho

Keby Barcelona neukončila tuto sezónu  takým hrôzostrašným spôsobom, ako sa to napokon stalo, špekuláciám o možnom odchode Lionela Messiho z Barcelony, by sa zrejme nevenovala toľká pozornosť ako dnes. Z očividných novinárskych kačíc bulvárnych periodík sa však v poslednom týždni stávajú správy, ktoré šíria aj rešpektované športové média, čo pridáva možnosti odchodu Messiho z Camp Nou reálnejšie kontúry. Podľa tých najnovších to vyzerá tak, že minimálne Manchester City a Inter Miláno vyvinú úsilie o jeho kúpu. Viac sa dočítate tu.

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Suarezov odchod z Barcelony čoraz bližšie

Možnosť odchodu Luisa Suareza z Barcelony naberá na obrátkach. Španielske rádio RAC1 informovalo, že právni zástupcovia uruguajského útočníka by sa mali už dnes stretnúť s vedením katalánskeho veľkoklubu, s ktorým majú hovoriť o jeho budúcnosti na Camp Nou. V hre je aj predčasné ukončenie zmluvy. Viac sa dozviete v tomto článku.

Luis Suarez
Luis Suarez | zdroj: TASR

Havertz do Chelsea takmer hotovou vecou

Dlho očakávaný prestup Kaia Havertza do Chelsea FC by sa mal stač už čoskoro realitou. Novinár Fabrizo Romano informoval, že vedenie “The Blues” sa dohodlo s Bayerom Leverkusen na podmienkach prestupu. Chelsea by mala za 21-ročného mladíka zaplatiť dokopy 100 miliónov eur v troch splátkach. Najprv zaplatí 80 miliónov eur a po 10 miliónov eur v nasledujúcich dvoch rokoch. Havertz podpíše s klubom päťročný kontrakt. Fabrizio Romano zároveň tvrdí, že Havertz už hovoril s trénerom Chelsea Frankom Lampardom a celá vec je otázkou najbližších hodín až pár dní.  

Kai Havertz
Kai Havertz | zdroj: TASR

Aj Thiago Silva posilní Chelsea

Podľa informácii rešpektovaného novinára Gianlucu Di Marzia už v najbližších hodinách ChelseaFC oznámi príchod brazílskeho stopéra ThiagaSilvu. Dlhoročný kapitán a líder defenzívy Parížu St. Germain sa už dávnejšie rozhodol, že po tejto sezóne „zmení lokál”. S klubom zo Stamford Bridge by mal ako voľný hráč podpísať dvojročný kontrakt.

Thiago Silva
Thiago Silva | zdroj: TASR

Rýchle správy

Juventus Turín sa podľa novinára Gianlucu Di Marzia zaujíma o služby Leandra Paredesa z Parížu St. Germain. Paredes je podľa všetkého na odchode z Parku princov a tak nemusí byť iniciatíva Starej dámy o jeho získanie márna.

Bývalý tréner Manchestru United Louis Van Gaal priznal, že počas jeho pôsobenia na Old Trafford sa snažil priviesť do tímu Neymara, Roberta Lewandowskeho aj Sadia Maneho.