Main Content

Inter a Manchester City vstupujú do boja o služby Lionela Messiho

utorok, 25. august 2020 08:44 | Autor: Martin Gregor

Lionel Messi, Inter Miláno, Manchester City
Lionel Messi, Inter Miláno, Manchester City | zdroj: TASR

Keby Barcelona neukončila tuto sezónu  takým hrôzostrašným spôsobom, ako sa to napokon stalo, špekuláciám o možnom odchode Lionela Messiho z Barcelony, by sa zrejme nevenovala toľká pozornosť ako dnes. Z očividných novinárskych kačíc bulvárnych periodík sa však v poslednom týždni stávajú správy, ktoré šíria aj rešpektované športové média, čo pridáva možnosti odchodu Messiho z Camp Nou reálnejšie kontúry.

Podľa najnovších správ to vyzerá tak, že minimálne dva kluby sa naozaj pokúsia zabojovať o jeho služby a teda presvedčiť vedenie Barcelony, aby Messiho predalo rok pred ukončením jeho súčasného kontraktu. Má ísť o Manchester City a Inter Miláno.

Pokiaľ ide o Inter Miláno, rešpektovaný exprezident tohto klubu Massimo Moratti (medzi rokmi 1993-2013) povedal, že Nerazzurri sa podľa všetkého naozaj pokúsia Messiho kúpiť a dokonca už v tejto veci vyvinuli v predchádzajúcich mesiacoch iniciatívu. ,,Nebolo by to z ekonomického pohľadu jednoduché. To je jednoznačné. Avšak najväčšou otázkou je samotný Messi. Zatiaľ sa nedá jednoznačne pochopiť, či naozaj chce odísť z Barcelony. Nie som si tým úplne istý,” načrtol súčasný stav situácie.

O plánoch Manchestru City v súvislosti s Messim informovala televízia ESPN, ktorá uviedla, že Cityzens už hľadajú financie, aby dokázali tento transfer zabezpečiť. Popri tom si zároveň musia dať pozor na to, aby dodržali podmienky finančného fair play a klubu nehrozili ďalšie tresty zo strany UEFA.

Ako sme to uviedli už niekoľkokrát, Messi má v klauzule s Barcelonou uvedenú výkupnú čiastku až 700 miliónov eur. Inak povedané, ak sa Barcelona rozhodne, že Messiho nepredá, samotný Messi s tým nič nezmôže, kým sa nenájde klub, ktorý by zaňho tuto sumu zaplatil.